1 db virágcserép ( főzés előtt jól beáztatva, nehogy elrepedjen)
1 db nyeles magas oldalú serpenyő
4 db felső csirkecomb
4 karika szalámi
4 szál új hagyma
1 db kaliforniai paprika
4-6 db gomba
4-6 rózsa brokkoli
4-6 szelet padlizsán
1 kis maréknyi zöldbab (mirelit), zöldborsó vagy ami van otthon
4-6 db krumpli
1 dl száraz fehér bor
3 dl húsleves (kockából is jó)
Só nem kell bele, mert a szalámi és a húsleves eléggé fűszeres. Esetleg utólag.
A csirkecombokat kicsontozom, kockára vágom.
Szalámit szintén összedarabolom.
Az új hagymát vékonyra karikázom, a kaliforniai paprikát hajszálnyira hosszában feldarabolom.
Zöldségeket megtisztítom, feldarabolom saját ízlésemnek megfelelően.
Elkészítés:
A fém serpenyőbe öntök egy nagyon kevés olajat, arra teszem a szalámit. A piros zsír megjelenésekor ráteszem a csirkecombokat és a hagymát, egy kicsit később a paprikát. A húst csak kifehérítem, nem sütöm készre.
Közben a cserepet magam elé veszem és elkezdem tölteni. Először a gombát, utána a cserép feléig a többi zöldséget.
Most jön a serpenyőből az összes hús, kolbász stb.
Folytathatom zöldséggel, de az összedarabolt krumplinak is helyet kell hagyni. Az kerül a megrakott cserép tetejére.
Most jön a „varázslat”. A serpenyőt ráteszem a cserép szájára és átfordítom a cserepet a serpenyőbe úgy, hogy a nyitott fele legyen alul. Tehát a krumpli került az aljára.
Felteszem a tűzre és a cserép tetején lévő lyukon keresztül beleöntöm az 1 dl száraz fehér bort. Ez átfolyik a cserép tartalmán, s kellemes ízt ad neki. A 3 dl húslevest legalább kettőbe véve öntöm bele.
Az alján ki fog jönni a folyadék, de nem baj, a magas oldalú serpenyő felfogja.
Forrástól számított 45-50 perc alatt elkészül. Ha nagyon gőzöl, mint a vulkán, egy csészével szabályozható a gőz mennyisége. Ha kész, pár percig pihentetem, s egy száraz konyharuhával leemelem a cserepet. Az egész benne marad a fém serpenyőben.
A csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagy lyukú reszelőjén lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesHozzávalók 1 db kakas 1 db sárgarépa 10 db salotta hagyma 20 dkg szalonna 1 üveg vörösbor friss petrezselyem 15 dkg gomba olívaolaj só bors 1 kg krumpli 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A szilvákat előző nap beáztatjuk a borba (egy napot ázzon). 2. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. 3. A szilikon kuglófformát kikenjük olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűértelem szerűen :)
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes