menu

Családireceptkönyv.hu

Cserepes csirke Klári módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db virágcserép ( főzés előtt jól beáztatva, nehogy elrepedjen)
1 db nyeles magas oldalú serpenyő
4 db felső csirkecomb
4 karika szalámi
4 szál új hagyma
1 db kaliforniai paprika
4-6 db gomba
4-6 rózsa brokkoli
4-6 szelet padlizsán
1 kis maréknyi zöldbab (mirelit), zöldborsó vagy ami van otthon
4-6 db krumpli
1 dl száraz fehér bor
3 dl húsleves (kockából is jó)
Só nem kell bele, mert a szalámi és a húsleves eléggé fűszeres. Esetleg utólag.

Elkészítés:


A csirkecombokat kicsontozom, kockára vágom.
Szalámit szintén összedarabolom.
Az új hagymát vékonyra karikázom, a kaliforniai paprikát hajszálnyira hosszában feldarabolom.
Zöldségeket megtisztítom, feldarabolom saját ízlésemnek megfelelően.

Elkészítés:
A fém serpenyőbe öntök egy nagyon kevés olajat, arra teszem a szalámit. A piros zsír megjelenésekor ráteszem a csirkecombokat és a hagymát, egy kicsit később a paprikát. A húst csak kifehérítem, nem sütöm készre.
Közben a cserepet magam elé veszem és elkezdem tölteni. Először a gombát, utána a cserép feléig a többi zöldséget.
Most jön a serpenyőből az összes hús, kolbász stb.
Folytathatom zöldséggel, de az összedarabolt krumplinak is helyet kell hagyni. Az kerül a megrakott cserép tetejére.
Most jön a „varázslat”. A serpenyőt ráteszem a cserép szájára és átfordítom a cserepet a serpenyőbe úgy, hogy a nyitott fele legyen alul. Tehát a krumpli került az aljára.
Felteszem a tűzre és a cserép tetején lévő lyukon keresztül beleöntöm az 1 dl száraz fehér bort. Ez átfolyik a cserép tartalmán, s kellemes ízt ad neki. A 3 dl húslevest legalább kettőbe véve öntöm bele.
Az alján ki fog jönni a folyadék, de nem baj, a magas oldalú serpenyő felfogja.
Forrástól számított 45-50 perc alatt elkészül. Ha nagyon gőzöl, mint a vulkán, egy csészével szabályozható a gőz mennyisége. Ha kész, pár percig pihentetem, s egy száraz konyharuhával leemelem a cserepet. Az egész benne marad a fém serpenyőben.

Cserepes csirke Klári módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Cukkinivel és padlizsánnal sült omlós csirkecomb
Cukkinivel és padlizsánnal sült omlós csirkecomb

A cukkinit és a padlizsánt vágd karikákra vagy kisebb darabokra, szórd meg sóval, és hagyd állni 20-30 percig. A csirkecombot öblítsd le, ha nem szereted a bőrét, el is távolíth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell

lőször készítsük el a tölteléket. Ehhez a puha vajba elkeverjük az aprított petrezselymet, a préselt fokhagymát, majd a megsütött és felaprított bacon szalonnát. Sózzuk borsozzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyros
Gyros

Az olívaolajba beletesszük a gyros fűszerkeveréket, a sót, a pirospaprikát és a fokhagymaport. A csirkemellet felcsíkozzuk, és beletesszük a pácolajba. A serpenyőt felmelegítjük,...

Elkészítési idő: 25perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Zúzapörkölt
Zúzapörkölt

A zúzát megtisztítjuk és félbevágjuk. Zsíron megdinszteljük a hagymát nagyjából 8 perc alatt, majd rádobjuk a zúzát és alaposan megpirítjuk. Mehet rá a kömény és a pirospaprika, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk