2 egész csirkemell
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 8 dkg trappista sajt reszelve
- 1 dl tej
- só
- őrölt bors
- esetleg ételízesítő (ha van házi, azt használjuk)
+ a sütéshez zsír vagy olaj
1. A bőrétől lefejtett, megmosott csirkemellet hosszában kettévágom, vékonyra kiklopfolom. (nagy szeletekre is lehet, vagy kisebb csíkokra - kinek hogy tetszik) Megsózom (vagy ételízesítővel bekenem).
2. A lisztből, a tejből és a tojásból jó sűrű palacsintatésztát készítek (cukor nélkül!), amelyet elkeverek a reszelt sajttal és kevés őrölt borssal.
3. A masszába beleforgatom a csirkemelleket, és bő forró zsírban vagy olajban, kis lángon megsütöm.
4. Még melegen a tetejére szórok reszelt sajtot.
5. Szeletelt friss almával, vagy őszibarackkal, esetleg párolt rizzsel tálalom.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáteszem a kis kockákra vágott húst. A húst nagy lángon forgatom. Ha megpirult, akkor hozzáteszem a zöldségkeveréket és az...
Elkészítési idő:A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olíva olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk ő...
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...
Elkészítési idő: 1 óra