• 4 szelet vékonyra vágott csirkemellfilé
• 2-3 evőkanál krémsajt
• 6 evőkanál zsemlemorzsa
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 kiskanál őrölt pirospaprika
• 2 kiskanál felaprított petrezselyem
• 1 mokkáskanál szárított tárkony
Keverjük össze a zsemlemorzsát a felaprított petrezselyemmel, a tárkonnyal, pirospaprikával, fokhagymával. A csirkemell filéket vékonyan kenjük be a krémsajttal, majd forgassuk meg a fűszeres zsemlemorzsában. Vajjal kikent jénai tálra fektetve, forró sütőben 30 perc alatt aranysárgára sül.
A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborosozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát olajon megdinszteljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra. - Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a kolozsvári szalonnát majd szórd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke mellett szeletekre vágjuk és párizsiasan kisütjük olajban. (Lisztbe-tojásba mártjuk sütés előtt.) Egy nagy jénai aljában eloszlatjuk a karikára vágott hagymát és a kisütö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű