25 dkg spagetti tészta
4-5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 csirkemellfilé
só
frissen őrölt bors
20 dkg füstölt ízű krémsajt (ömlesztett tömlős sajt)
1 dl főzőtejszín (20%-os)
1 kis csokor petrezselyemzöld
A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni.
Közben a csirkemellet ledaráltam, majd a felhevített vaj-olaj keveréken fehéredésig pirítottam.
Ízesítettem sóval és őrölt borssal, és zsírjára sütöttem.
Hozzáadtam a sajtot és a tejszínt, valamint a felaprított petrezselyemzöld felét; kis lángon pároltam néhány percig.
Végül beleforgattam és átmelegítettem benne a leszűrt tésztát.
Tálaláskor a tetejét meghintettem a maradék petrezselyemzölddel.
1.Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. 2.A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. 3.Formánka...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet sózzuk borsozzuk. Forró serpenyőben felhevítjük az olajat és a befűszerezett csirkemelleket 30 másodpercenként megfordítva sütni kezdjük. Közben megszórjuk a friss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A csirkemellt szeleteljük fel, és veregessük ki. (Annyira hogy tölthető legyen). 2. Dörzsöljük be mindkét oldalát sóval és borssal. 3. Az erős paprikát vágjuk fel apró k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúst felvágom, sóval, borssal fehéredésig pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott hagymát, fokhagymát, együtt párolom tovább. Fűszerezem, evőkanál lisztet szórok rá, majd mehet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű