25 dkg spagetti tészta
4-5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 csirkemellfilé
só
frissen őrölt bors
20 dkg füstölt ízű krémsajt (ömlesztett tömlős sajt)
1 dl főzőtejszín (20%-os)
1 kis csokor petrezselyemzöld
A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni.
Közben a csirkemellet ledaráltam, majd a felhevített vaj-olaj keveréken fehéredésig pirítottam.
Ízesítettem sóval és őrölt borssal, és zsírjára sütöttem.
Hozzáadtam a sajtot és a tejszínt, valamint a felaprított petrezselyemzöld felét; kis lángon pároltam néhány percig.
Végül beleforgattam és átmelegítettem benne a leszűrt tésztát.
Tálaláskor a tetejét meghintettem a maradék petrezselyemzölddel.
Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk, a maradék részt a hajlatánál még kettévágjuk és szárazra töröljük. Elkészítjük a pácot: a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd az apróra vágott gombát is. sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel, majorannával és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű