25 dkg spagetti tészta
4-5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 csirkemellfilé
só
frissen őrölt bors
20 dkg füstölt ízű krémsajt (ömlesztett tömlős sajt)
1 dl főzőtejszín (20%-os)
1 kis csokor petrezselyemzöld
A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni.
Közben a csirkemellet ledaráltam, majd a felhevített vaj-olaj keveréken fehéredésig pirítottam.
Ízesítettem sóval és őrölt borssal, és zsírjára sütöttem.
Hozzáadtam a sajtot és a tejszínt, valamint a felaprított petrezselyemzöld felét; kis lángon pároltam néhány percig.
Végül beleforgattam és átmelegítettem benne a leszűrt tésztát.
Tálaláskor a tetejét meghintettem a maradék petrezselyemzölddel.
A burgonyapüréhez sós vízben megfőzzük a hámozott, feldarabolt burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük. Eközben hozzáadjuk a vajat, a tejet, majd sózzuk, borsozzuk, szerencsend...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet vágjuk fel tetszőlegesen (a legjobb, ha csíkokra vágjuk), klopfoljuk ki, majd sózzuk le. A keverőtálba öntsük bele a kefirt, keverjük bele a tojásokat és a fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húsokat jól megmossuk és egy tányérra tesszük. A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, átkenjük vele a húsokat. Ha a combokon a bőr is rajta marad, akár alá is...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű