menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés-sajtos spagetti


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg spagetti tészta
4-5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 csirkemellfilé

frissen őrölt bors
20 dkg füstölt ízű krémsajt (ömlesztett tömlős sajt)
1 dl főzőtejszín (20%-os)
1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni.
Közben a csirkemellet ledaráltam, majd a felhevített vaj-olaj keveréken fehéredésig pirítottam.
Ízesítettem sóval és őrölt borssal, és zsírjára sütöttem.
Hozzáadtam a sajtot és a tejszínt, valamint a felaprított petrezselyemzöld felét; kis lángon pároltam néhány percig.
Végül beleforgattam és átmelegítettem benne a leszűrt tésztát.
Tálaláskor a tetejét meghintettem a maradék petrezselyemzölddel.

Csirkés-sajtos spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mici Korcz
Esterházy csirkemell, kagylótésztával
Esterházy csirkemell, kagylótésztával

Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Ropogós csirkeszárny 1.
Ropogós csirkeszárny 1.

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk, a maradék részt a hajlatánál még kettévágjuk és szárazra töröljük. Elkészítjük a pácot: a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tejfölben pácolt csirkemell
Tejfölben pácolt csirkemell

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb

Először elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd az apróra vágott gombát is. sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel, majorannával és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk