1 fej karfiol
2 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
60 dkg csirkemell (filé)
330 g tejföl (12%-os)
1 csapott mokkáskanál só
0.5 csapott kávéskanál feketebors (őrölt)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
20 dkg trappista sajt (reszelt)
A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételízesítőmből tettem 1 evőkanállal, abban pici só van csak)
Félig megfőzzük, tehát nem puhára, hanem amíg még kicsit roppanós. Leszűrjük, csepegtetjük.
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük. A szeleteket sózzuk, megszórjuk kevés őrölt borssal, ételízesítővel, majd egy tűzálló tálba tesszük őket egymás mellé.
Tetejére tesszük a karfiolrózsákat.
Tálba tesszük a tejfölt. Hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük.
Ezt a masszát a karfiol tetejére simítjuk szép egyenletesen. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
És kész is a finomság!
Egy nappal a sütés előtt a csirkemellet alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy nagyobb tálban elkészítjük a pácot, amelyhez összekeverjük a joghurtot, a felaprított fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst közepes szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, oldalanként kb 4-4 percig. Ha kész - félretesszük. 2. A paradicsomot apró kockákra vá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk,borsozzuk,megszórjuk cayenne-i borssal és szárnyas fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű