50 dkg csirkemell
5 dkg húsos füstölt szalonna
5 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma
só-bors ízlés szerint(lehet használni durvára őrölt színes borsot)
1 mokkáskanál majoránna
füstölt piros paprika+olaj
A nyers csirkemellet felkockázom késes aprítóba teszek 30 dkg-ot amit pépesítek.Belereszelem sajtot,sózom,borsozom,majoránnát,fokhagymát,
hozzáadom és jól összekeverem.A maradék 20 dkg-ot is hozzáadom de csak épp hogy megforgatom,hogy egybe maradjon a csirkemell.Egy éjszakára hűtőbe rakom,hogy össze érjenek az ízek.
Alufóliára halmozom henger alakúra formázom az alufóliának a fényes része legyen belül,és vékonyan olajjal megkenem az alufóliát,szorosan feltekerem,a végét szorosan megcsavarom.Még egy fóliába rakom.
Egy kisebb tepsibe rakom,kb 1 dl vizet beleöntök.
110-120 fokon 1 órára a sütőbe rakom.
A tetejére füstölt paprikát elkeverek olajjal,jól bekenem vele,durvára őrölt színes borssal szórom.
A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és megg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált pulykahúst dolgozzuk össze a tojással, a csirkés Delikáttal és a zsemlemorzsával. Tegyük A masszából gyúrjunk diónyi nagyságú gombócokat, kb. 30 db-ot. félre 5-6 percre....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet és a sütőtököt felkockázzuk. A pórét felkarikázzuk. A csirkemell darabkákat a zsírban fehéredésig sütjük. Ízesítjük sóval, törött borssal. Hozzáadjuk a sütőtököt. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon megsütjük. A csirkemájat szintén olajon bors és majoránna hozzáadásával lesütjük. A szalonnát szeletekre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű