50 dkg csirkemell
5 dkg húsos füstölt szalonna
5 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma
só-bors ízlés szerint(lehet használni durvára őrölt színes borsot)
1 mokkáskanál majoránna
füstölt piros paprika+olaj
A nyers csirkemellet felkockázom késes aprítóba teszek 30 dkg-ot amit pépesítek.Belereszelem sajtot,sózom,borsozom,majoránnát,fokhagymát,
hozzáadom és jól összekeverem.A maradék 20 dkg-ot is hozzáadom de csak épp hogy megforgatom,hogy egybe maradjon a csirkemell.Egy éjszakára hűtőbe rakom,hogy össze érjenek az ízek.
Alufóliára halmozom henger alakúra formázom az alufóliának a fényes része legyen belül,és vékonyan olajjal megkenem az alufóliát,szorosan feltekerem,a végét szorosan megcsavarom.Még egy fóliába rakom.
Egy kisebb tepsibe rakom,kb 1 dl vizet beleöntök.
110-120 fokon 1 órára a sütőbe rakom.
A tetejére füstölt paprikát elkeverek olajjal,jól bekenem vele,durvára őrölt színes borssal szórom.
A pulykamell szeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és a forró olajba téve szép pirosra megsütjük. Olajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A hús sütéséből visszamaradt...
Elkészítési idő:A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfőzöm.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózom....
Elkészítési idő:Elkeverjük a joghurtot a gyömbérrel, curryvel, chilivel és a zúzott fokhagymával. A húst felszeleteljük, sózzuk, majd a joghurtos masszába forgatjuk, lefedjük a tálat, és egy éjsz...
Elkészítési idő: Fél óra