Hozzávalók:
4 db csirkecomb ketté vágva(készülhet más "alkatrészből is)
1 ek. pirospaprika
4 dl tejföl
1 tk. ételízesítő
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
kevés liszt
só
A combokat besózzuk. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát, és ebbe a keverékbe beleforgatjuk a combokat. Tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a darabokat. A hagymát megtisztítjuk, és fél karikákra vágva a csirke tetejére szórjuk. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, az összezúzott fokhagyma gerezdekkel, és az ételízesítővel , majd a keveréket ráöntjük a hagymás csirkére. Egy jó decinyi vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk a tepsit és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. egy jó háromnegyed óra kell a csirkének, hogy a húsa átpuhuljon. Persze ez attól is függ, hogy mekkora darabokkal dolgozunk. Ha a hús megpuhult, akkor fólia nélkül még pár percre visszatoljuk a forró sütőbe, hogy a teteje szépen megpirulhasson.
A csirkéket kicsontozzuk, a bőrét rajtahagyjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, majd megtűzzük őket fogpiszkálóval. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd minden old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel vékony szeletekre a csirkemellet és mindkét oldalát klopfoljuk ki egy kicsit. Közben melegítsük elő 200 fokra a sütőt és a csirkemell szeleteket helyezzük egy sütőpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, aztán sózzuk borsozzuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a hússzeleteket, aztán rákarikázzuk a póréhagymát. Felöntjük a borral, a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba keverjük össze lisztet, a chili port, sót, borsot, paprikát és a fokhagyma potr. Forgassuk belet a szárnyakat a lisztbe egyenletesen majd rázzuk le a felesleget. Helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű