menu

Családireceptkönyv.hu

Pácolt-sült, felső csirkecomb, krumpli salátával


Írta:

Elk. idő: 30-perc
Adag: 8-/ fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8-10-db felső csirkecomb, só, bors, Vegeta, piros paprika, kávés kanál mustár 1-deci olaj! Salátához: két -kg- fehér saláta krumpli, lehetőleg kis apróbb legyen, kávés kanál mustár jó fajta, púpos evő kanál porcukor, 4-evő kanál Univer majonéz, nagy db-tejföl, 1-fej gyengébb vöröshagyma, só ízlés szerint!

Elkészítés:


A hús darabokat megpucolom, konyha készre mosom folyó víz alatt, és sorjában rárakom a fűszereket, az olajat a mustárt, és jól összeforgatom ezzel a páccal, lehetőleg legalább egy órával előbb, ha nincs más mód, de ha van, akkor előtte nap is pácolható, annál finomabb lesz! Főzés kezdéskor előmelegített sütőbe rakom sütő edényben, meg locsolom olajjal, és kevés vizet adok hozzá, és kb-55-60-perc alatt készre sütöm, közben időnként meglocsolom vízzel, vagy a saját levében ami rajta van! Saláta készítés: Megfőzöm vízben a krumplit, majd hideg vízbe rakom, amíg hűl, addig elkészítem a saláta alapot tálba öntöm a tejfölt, majonézt, mustárt, porcukrot sót, és ezt jól összekavarom, a hagymát nagyon vékonyra felszeletelem, és hozzá adom a masszához, jól bele forgatom, majd a héjától megszabadított krumplit kockára vágva egyenként a masszába vagdosom de,, minden egyes krumplinál mindig kanállal a masszába hevítem, minden kis kockát, mert ha összeragad a krumpli, akkor nem lesz szép a salátám, hanem csomós marad, közben kóstolgatom, hogy elég-e a só bele, vagy esetleg még cukor kell-e hozzá, és amikor az összes meg van, akkor óvatosan az egészet összeforgatom, vigyázva a krumpli épségére! Ha van rá idő, akkor hűtőbe rakom, de ha már igény van rá, lehet tálalni!

Trükkök, tippek, praktikák:


Célszerű ha tudjuk mit fogunk főzni pl holnap, akkor bepácoljuk a húsokat, és másnapig pácolódik, főzés előtt, a krumplit kifőzzük, és elkészíthetjük a salátát is előbb, pár órával, a hús sütése előtt, hűtőbe rakjuk, és addigra össze érik amíg a hús kész lesz! És lehet tálalni!

Pácolt-sült, felső csirkecomb, krumpli salátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes csirkeszárny falatkák
Mézes csirkeszárny falatkák

Keverd össze a gyömbért, a citromlevet, a szójaszószt és a sót. Tedd egy tálba a csirke szárnyakat és öntsd rá a pácot. Hagyd pár órát állni a pácban fedő alatt. Amikor már e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Csirkemelles tészta
Csirkemell - Csirkemelles tészta

1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb.) megszórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkemell ananásszal
Csirkemell ananásszal

Az ananászt meghámozom, és felvágom. A csirkemellet hosszú csíkokra vágom. Egy nagy serpenyőt megforrósítok, az olajat beleöntöm, és a csirkecsíkokat fehéredésig pirítom magasabb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zöldséges csirkeragu
Zöldséges csirkeragu

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáteszem a kis kockákra vágott húst. A húst nagy lángon forgatom. Ha megpirult, akkor hozzáteszem a zöldségkeveréket és az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk