menu

Családireceptkönyv.hu

Pácolt-sült, felső csirkecomb, krumpli salátával


Írta:

Elk. idő: 30-perc
Adag: 8-/ fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8-10-db felső csirkecomb, só, bors, Vegeta, piros paprika, kávés kanál mustár 1-deci olaj! Salátához: két -kg- fehér saláta krumpli, lehetőleg kis apróbb legyen, kávés kanál mustár jó fajta, púpos evő kanál porcukor, 4-evő kanál Univer majonéz, nagy db-tejföl, 1-fej gyengébb vöröshagyma, só ízlés szerint!

Elkészítés:


A hús darabokat megpucolom, konyha készre mosom folyó víz alatt, és sorjában rárakom a fűszereket, az olajat a mustárt, és jól összeforgatom ezzel a páccal, lehetőleg legalább egy órával előbb, ha nincs más mód, de ha van, akkor előtte nap is pácolható, annál finomabb lesz! Főzés kezdéskor előmelegített sütőbe rakom sütő edényben, meg locsolom olajjal, és kevés vizet adok hozzá, és kb-55-60-perc alatt készre sütöm, közben időnként meglocsolom vízzel, vagy a saját levében ami rajta van! Saláta készítés: Megfőzöm vízben a krumplit, majd hideg vízbe rakom, amíg hűl, addig elkészítem a saláta alapot tálba öntöm a tejfölt, majonézt, mustárt, porcukrot sót, és ezt jól összekavarom, a hagymát nagyon vékonyra felszeletelem, és hozzá adom a masszához, jól bele forgatom, majd a héjától megszabadított krumplit kockára vágva egyenként a masszába vagdosom de,, minden egyes krumplinál mindig kanállal a masszába hevítem, minden kis kockát, mert ha összeragad a krumpli, akkor nem lesz szép a salátám, hanem csomós marad, közben kóstolgatom, hogy elég-e a só bele, vagy esetleg még cukor kell-e hozzá, és amikor az összes meg van, akkor óvatosan az egészet összeforgatom, vigyázva a krumpli épségére! Ha van rá idő, akkor hűtőbe rakom, de ha már igény van rá, lehet tálalni!

Trükkök, tippek, praktikák:


Célszerű ha tudjuk mit fogunk főzni pl holnap, akkor bepácoljuk a húsokat, és másnapig pácolódik, főzés előtt, a krumplit kifőzzük, és elkészíthetjük a salátát is előbb, pár órával, a hús sütése előtt, hűtőbe rakjuk, és addigra össze érik amíg a hús kész lesz! És lehet tálalni!

Pácolt-sült, felső csirkecomb, krumpli salátával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Pulykamell vörösbabbal (Zóna)
Pulykamell vörösbabbal (Zóna)

A pulykamellet vágd vékony szeletekre, dörzsöld be sóval, borssal, fokhagymával, majd 1-2 ek forró olajon hirtelen süsd át mindkét oldalát. Tedd egy tálra, öntsd mellé a vörösbab...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
gombás csirkeragu
gombás csirkeragu

A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, tetszőleges zsiradékon (én most kacsa zsírt használtam) aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A visszamaradt zsiradékon megpá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemellsonka
Csirkemellsonka

A csirkemellet összekockázom, egy magasabb falú tálba rakom és hozzáadom a kívánt fűszerezést. Sót és borsot mindenképpen érdemes bele tenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött pulykafasírt
Töltött pulykafasírt

A pulykahúst (mell, felső comb) ledaráljuk a vöröshagymával és fokhagymával együtt. Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a tojást és a zöld fűszereket. Ízl...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk