Családireceptkönyv.hu

Almás - diós töltött csirkecombok rizzsel


Írta:

Adag: 2 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A csirkéhez
2 db csirkecomb
1 csipet só - csökkentett nátrium tartalmú
1 csipet feketebors (őrölt)
2 evőkanál virágméz
A töltelékhez
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj - extra szűz
1 db alma
1 csipet só - csökkentett nátrium tartalmú
1 csipet feketebors (őrölt)
5 dkg dió (pörkölt, darált)
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A rizshez
1 evőkanál olívaolaj - extra szűz
1 szál újhagyma
1 szál sárgarépa
4 fej gomba - csiperke/sampion
1 csipet só - csökkentett nátrium tartalmú
1 csipet feketebors (őrölt)
3 dl alaplé - csont
10 dkg rizs

Elkészítés:


A csirkecombokat megtisztítjuk és sózzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni.
Addig a rizst elkészítjük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, közben a zöldségeket előkészítjük. Ha az olívaolaj felmelegedett rátesszük az összedarabolt hagymát és a répát, majd gyors pirítás után rárakjuk a felszeletelt gombákat is. Sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá a rizst és az alaplevet, keverjük össze és fedő alatt pároljuk fog keményre a rizst, azaz ne főzzük túl. Ez kb 10-12 perc. Célszerű egy kicsi levet hagyni alatta, hogy ne legyen száraz érzetű a rizs.
A töltelék elkészítése következik. Ehhez a hagymát apróra vágjuk és olívaolajon megpároljuk.
Közben az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat és aprítógépbe durvára aprítjuk, majd a hagymára kanalazzuk. Sózzuk, borsozzuk. Csak addig kell párolni, hogy az ízük összeérjen.
Hagyjuk kicsit hűlni. A sütőt melegítsük elő 200 C-ra. Addig a diót az aprítóba durvára daráljuk. Hozzáadjuk a hagymás-almás töltelékhez a zsemlemorzsával és a tojással együtt, összedolgozzuk.
A tölteléket betömködjük a bőr alá és tepsibe rakjuk. Borsozzuk, majd az előmelegített sütőbe lefedve sütjük, 35 percig. Ezután levesszük az alufóliát és mézzel meglocsoljuk, további 5 percig pirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Időigényes, de nem nehéz elkészíteni.

Almás - diós töltött csirkecombok  rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkepaprikás zöldbabbal
Csirkepaprikás zöldbabbal

Az olajon pirítsuk meg a az apróra vágott vöröshagymát, dobjuk rá a reszelt fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával. 1 dl vizet öntsünk rá, majd tegyük rá a nagyobb kockákra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Mustáros-paradicsomos csirkemell
Mustáros-paradicsomos csirkemell

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtőrlővel szárazra törlöm, majd vékony csíkokra vágom. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba teszem, sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Szalonnás-csirkés-tejszínes tészta
Szalonnás-csirkés-tejszínes tészta

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük. A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. Az újhagymát karikára, a lilahagymát és a petrezselym...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Aszalt szilvás gesztenyével töltött rántott csirke
Aszalt szilvás gesztenyével töltött rántott csirke

A mellfiléket lapjában bevágjuk, téglalap alakúra kiverjük, enyhén megsózva, megborsozva félrerakjuk. A töltelékhez a sertéslapockát vagy a mellfiléről leeső darabokat fölaprítj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk