Panírozott hússzeletek
Borjú
Sertés
Csirkecomb, -mell
TEPSIBEN
Tepsibe fél dl olaj, bele a panírozott húsok
Tetejükre 5 dkg margarint / vajat morzsolni
EM 190 fokos sütőben fedés nélkül
30 perc egyik oldal
20 perc másik oldal
SERPENYŐBEN
Bő olajban
Vastagabb húsokat
5 percig fedő alatt, közben egyszer fordít
+5 percig fedő nélkül (ettől lesz ropogós)
Az olaj akkor jó hőmérsékletű, ha mindenütt egyformán serceg, de sehol nem bugyborékol.
Fogpiszkáló próba: beleszúr - pezseg körülötte
A póréhagymát, bazsalikomot és a paradicsomot aprítsuk fel a fokhagymával együtt. A darált csirkehúst összekeverjük az összes hozzávalóval, majd hagyjuk állni 5 percet, hogy az út...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük. Majd szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tejszínt felrakjuk főzni majd a bazsalikomot, és a sajtnak a felét belerakjuk. Forralásig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsgolyókhoz A darált húst, a tojást, zsemlemorzsát, a finomra vágott spenótot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és borsot egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű