Csirkemell filé (nálam most kb. 900g)
100g linessa light sajtkrém
1 e.k. cukormentes mustár (Update1 vagy Tesco light)
A tetejére: pár szelet sajt (nálam most Tolle light, 4 szelet)
Fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, bors, majoránna, update fasírt fűszerkeverék, Kotányi sült csirke fűszersó, natur vegeta, vagy bármi más, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot)
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, fűszerezem, majd a mustárral kikevert sajtkrémmel megkenem és jénai tálba rétegezem. Lefedem és 200fokon 50percig sütöm. Végül beborítom sajttal és a jénai teteje nélkül addig sütöm, míg a sajt rá nem olvad.
A gombát kevés zsíron, apróra vágott vöröshagymával megpároljuk, zsírjára sütjük, hagyjuk kihűlni. A csirkemell filét 6-7 darabba vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA barna rizst megmosom, megfőzöm, félreteszem. Közben egy serpenyőben az apró kockákra vágott csirkemellet sóval, borssal és egy kis házi készítésű, extra minőségű bazsalikom pest...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint. Nagyobb tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű