Hozzávalók:
fél kg csirkemáj
10 dkg bacon vagy rendes szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
1 hegyes, erős zöldpaprika
1 kg burgonya
majoránna
delikát
bors
cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
2 evőkanál zsír (vagy olaj)
2 evőkanál liszt
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.
A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem a hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.
A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.
Nem kell ragaszkodni a csirkéhez, remekül működik a sertés májjal is!
A csirkemellből 5 dkg-os érméket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjûk. Kihűtjük. A padlizsánból akkora karikákat vágunk, amekkorák a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Öntsünk olajat egy edénybe, és hevítsük fel, majd dobjuk rá az apróra vágott hagymát. Állandó kevergetés mellett pároljuk a hagymát üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az arróra vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk és kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt pároljuk. Ha már majdnem kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk. Jól összekeverjük a gyömbérporral. (Akár állni is hagyhatjuk ha van rá időnk.) Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, só...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű