Hozzávalók:
fél kg csirkemáj
10 dkg bacon vagy rendes szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
1 hegyes, erős zöldpaprika
1 kg burgonya
majoránna
delikát
bors
cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
2 evőkanál zsír (vagy olaj)
2 evőkanál liszt
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.
A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem a hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.
A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.
Nem kell ragaszkodni a csirkéhez, remekül működik a sertés májjal is!
Jól összedolgozni. Én egyben szoktam kisütni őzgerinc vagy ládaformában a sütőben, azt előtte ki kell olajozni vagy zsírozni. De lehet pogácsáknak is kisütni olajban. Ha egyben sü...
Elkészítési idő:1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal. 2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhag...
Elkészítési idő:Kókuszzsíron elkezdjük pirítani a felvágott csirkemellfilét. Miközben pirul, hintsd meg fahéjjal és ne felejtsd el sózni sem! Mikor a hús kifehéredett, hozzáöntöd a reszelt almát...
Elkészítési idő: