Hozzávalók:
• 2 csirkecomb (alsó, felső együtt)
• 2 csirkeszárny
• 1 vöröshagyma
• 1 paprika
• 1 evőkanál paradicsomszósz
• bazsalikom
• 5 dl paradicsomlé
• só, bors
• olaj
A gombóchoz:
• 40 dkg burgonya
• 20 dkg sajt
• 50 g vaj
• 1 tojás
• 2-3 evőkanál liszt
• só, bors
• 2 újhagyma (a tetejére)
A megtisztított hagymát apróra szeleteljük és kevés olajban megdinszteljük, majd a felaprított paprikát is hozzáadjuk. A húsokat is mellétesszük és addig pirítjuk, amíg feldobja a levét. A paradicsompürét és a paradicsomlét is hozzáadjuk, fűszerezzük és fedő alatt megfőzzük. A burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és pépesítjük. A reszelt sajtot, a tojást és a vajat is hozzáadjuk. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá, amennyit felvesz. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából. A pörköltet hőálló edénybe tesszük és a gombócokat ráhalmozzuk, 180 fokos sütőben nagyjából félóra alatt megsütjük. Ha megsült, megszórjuk a felaprított hagymával.
A csirkemellet mosd át alaposan, vágd egyenletes méretű kockákra, majd sózd be. A bacont vágd kisebb-nagyobb kockákra, majd kezdd el pirítani egy kis olajon, add mellé a csirkedara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 170 C-ra. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a BBQ szószt. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és kb. 8 perc alatt megp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű