0,5 kg csirkemell
0,5 kg gomba
175 g tejföl
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint fokhagymasó
ízlés szerint fűszersó
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
pár szelet füstölt szalonna
A szalonnát 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát, a paradicsomot, a paprikát pedig finomra vágjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, klopfoljuk, majd fűszersót, sót és fokhagymasót összekeverünk egy tálba és ezzel fűszerezzük a húst.
Serpenyőbe feltesszük a szalonnát, kisütjük a zsírját, majd, ha kevésnek látjuk pótoljuk.
Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, amíg a hagyma üvegesre párolódik, a csirkemellet egy serpenyőben kifehéredésig sütjük pár csepp zsiradékon (nem kell teljesen megsütni a húst!).
A paprikát, paradicsomot, hagymát, szalonnát megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Hozzáadjuk a csirkemellet, egy kicsit főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. Ezután főzzük.Amíg fő, addig elkészítjük a habarást (egy tálba habverő segítségével összekeverjük a lisztet és a tejfölt csomómentesre, ezután vízzel beállítjuk tejszín sűrűségűre).
Ha megfőtt a hús és a gomba, hozzáadjuk a habarást, pár percig főzzük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk, fűszerezzük.
Köretként adhatunk galuskát, rizst, tésztát
Elkészítés 1 A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd ledaráljuk vagy nagy apróra összevágjuk. 2 A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd fi...
Elkészítési idő: 90 percA libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk m...
Elkészítési idő:értelem szerűen :)
Elkészítési idő: