1,5- 2 kg csirke, 2-3 db zsemle (1-2 szelet száraz kenyér), 1-2 főtt tojás, 2 tojás, delikát, petrezselyemlevél, majoránna, só, sült csirke fűszerkeverék
A csirkét megmossuk, tokozzuk, kivágjuk a zsírzóját és megszárítjuk. A mellére fektetjük, majd a hátát felvágjuk 5-6 cm-re, úgy hogy jobban feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk sóval, majoránnával, a comb és a szárnyvégeket betekerjük alufólával.
A kenyérszeleteket, vagy zsemléket beáztatjuk tejbe, majd kinyomkodjuk belőle. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és összekockázzuk. Minden hozzávalót elkeverünk egy keverőtálban, fűszerezzük majd a csirke belsejébe, a combjaihoz és a melléhez töltjük.
Kívülről bedörzsöljük csirke fűszerkeverékkel, tepsibe rakjuk, egy kevés vizet öntünk alá és letakarjuk alufóliával.
A csirke méretétől függően kb 2 órán át sütjük 180-200 fokon, majd eltávolítjuk a fóliát és 180 fokon aranybarnára pirítjuk.
Kihűlés után tudjuk csak szépen felvagdosni.
A vajon megpirítom a kockára vágott csirkemellet, megszórom őrölt szerecsendióval, borssal, sóval és puhára párolom. Amikor megpuhult hozzáadom a kukoricát és azzal párolom tovább,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák szárait kivesszük. A gombaszárakat, szalonnát, sonkát kis kockákra a hagymát apróra vágjuk. A sajtokat lereszeljük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A jégsalátát alaposan megmossuk, falatnyi darabokra tépjük, és papírtörlőn hagyjuk teljesen megszáradni. 2. A csirkemellet szeletekre, majd egyforma csíkokra vágjuk. Megsózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a morzsát és a tojásokat tedd külön tálkákba, amikben majd meg tudod forgatni a májakat. A tojást verd fel a tejjel, és adj hozzá egy kis sót is. Ha minden előkészül...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű