1,5- 2 kg csirke, 2-3 db zsemle (1-2 szelet száraz kenyér), 1-2 főtt tojás, 2 tojás, delikát, petrezselyemlevél, majoránna, só, sült csirke fűszerkeverék
A csirkét megmossuk, tokozzuk, kivágjuk a zsírzóját és megszárítjuk. A mellére fektetjük, majd a hátát felvágjuk 5-6 cm-re, úgy hogy jobban feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk sóval, majoránnával, a comb és a szárnyvégeket betekerjük alufólával.
A kenyérszeleteket, vagy zsemléket beáztatjuk tejbe, majd kinyomkodjuk belőle. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és összekockázzuk. Minden hozzávalót elkeverünk egy keverőtálban, fűszerezzük majd a csirke belsejébe, a combjaihoz és a melléhez töltjük.
Kívülről bedörzsöljük csirke fűszerkeverékkel, tepsibe rakjuk, egy kevés vizet öntünk alá és letakarjuk alufóliával.
A csirke méretétől függően kb 2 órán át sütjük 180-200 fokon, majd eltávolítjuk a fóliát és 180 fokon aranybarnára pirítjuk.
Kihűlés után tudjuk csak szépen felvagdosni.
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, közben pedig a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A joghurtot, mustárt, a sót és a borsot egy tálkában keverjük el alaposan. Ebbe fogjuk belefür...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 Orangen gründlich waschen und die Schale fein abreiben. Thymian waschen, trocken tupfen und die Hälfte der Blättchen abzupfen. Orangenschale, Thymianblättchen und etwas Salz und...
Elkészítési idő: 5 Nehézség: KözepesA mustárt az összezúzott fokhagymával, olíva olajjal, sóval, borssal, kakukkfűvel egynemű masszává keverjük. A csirkemelleket vékonyra felszeleteljük, ráöntjük a masszát, és alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazbabot előző este beáztatjuk, leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsíron megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával, és összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű