90 dkg csirkemell
1 nagy dobozos tejföl
3 ek liszt
2 db tojás
15 dkg trappista sajt
2 db kockasajt
350 g füstölt baconszalonna
fél marék friss petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
bors
só
vaj
zsemlemorzsa
Lekenéshez:
2 ek tejföl
5 dkg sajt
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, lereszelt fokhagymákkal, 2 db mackósajttal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet.
Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából. Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát.
Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
50 percig sütjük. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon.
Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk.
A tartármártáshoz a hozzávalókat összekeverjük.A megpucolt és megmosott csirkecombokat sózzuk, majd beletesszük a tartárba, összeforgatjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másna...
Elkészítési idő:csirkemellet csíkokra vágom. Az őzgerincformát kibélelem a baconnel. Összekeverem a csirkemell kivételével a hozzávalókat, megkóstolom, hogy elég sós-e (egy kicsit sósabbra lehet...
Elkészítési idő:-Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra. - Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a kolozsvári szalonnát majd szórd...
Elkészítési idő: 60 perc