90 dkg csirkemell
1 nagy dobozos tejföl
3 ek liszt
2 db tojás
15 dkg trappista sajt
2 db kockasajt
350 g füstölt baconszalonna
fél marék friss petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
bors
só
vaj
zsemlemorzsa
Lekenéshez:
2 ek tejföl
5 dkg sajt
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, lereszelt fokhagymákkal, 2 db mackósajttal, 3 ek liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet.
Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából. Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát.
Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
50 percig sütjük. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon.
Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk.
A töltelékhez összekeverjük a túrót, sót, a kaprot, a tojást. Ha nem elég vékonyak a szeletek (kb. 0,5 cm), akkor kiklopfoljuk őket, és a szelet hozzánk közel eső végére helyezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsacombot sózzuk, borsozzuk. A negyedekre vágott hagymával és almával tűzálló tálba tesszük. Aláöntjük a vizet. Fóliával lefedve 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús puhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk). Má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, kevés olajon pirítjuk, majd ráhelyezzük a húsokat és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel, csak ann...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű