1 csirkemell filé
1 vöröshagyma
2 g fokhagyma
3 ek méz
3 ek mustár
2 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
darabka vaj
2 cm friss gyömbér
chilipehely
só, bors
köret:
1 sárgarépa
1 lila hagyma
3 ek olívaolaj
10-15 dkg rizs
1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a serpenyőbe dobunk egy darabka vajat, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig sütjük minden oldalát.
2. Aláöntjük a bort, 1 percig erősebb lángon forraljuk, míg az alkohol elpárolog belőle.
3. Hozzáadjuk a mézet, mustárt, reszelt gyömbért, chilipelyhet, 1-2 percig rotyogtatjuk. 3. Belekeverjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt összefőzzük. Ha nem sűrűsödne be kellőképpen egy evőkanál liszttel sűrítjük.
4. Közben megfőzzük a rizst.
5. A felkockázott lila hagymát és a julienre (vékony csíkokra) vágott sárgarépát, kevés olajon puhára pároljuk.
6. Összeforgatjuk a párolt rizzsel.
A csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni tesszük (lassú tűzőn). A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról levá...
Elkészítési idő:Főzzük meg a csirkehúst sós vízben, amikor megfőtt szeleteljük fel vékony csíkokra, a sonkával együtt. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn, vágjuk fel kockára a paprikát, a p...
Elkészítési idő: