1 csirkemell filé
1 vöröshagyma
2 g fokhagyma
3 ek méz
3 ek mustár
2 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
darabka vaj
2 cm friss gyömbér
chilipehely
só, bors
köret:
1 sárgarépa
1 lila hagyma
3 ek olívaolaj
10-15 dkg rizs
1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a serpenyőbe dobunk egy darabka vajat, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig sütjük minden oldalát.
2. Aláöntjük a bort, 1 percig erősebb lángon forraljuk, míg az alkohol elpárolog belőle.
3. Hozzáadjuk a mézet, mustárt, reszelt gyömbért, chilipelyhet, 1-2 percig rotyogtatjuk. 3. Belekeverjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt összefőzzük. Ha nem sűrűsödne be kellőképpen egy evőkanál liszttel sűrítjük.
4. Közben megfőzzük a rizst.
5. A felkockázott lila hagymát és a julienre (vékony csíkokra) vágott sárgarépát, kevés olajon puhára pároljuk.
6. Összeforgatjuk a párolt rizzsel.
A csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd megszórom a paprikával. Beleforgatom a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, megsózom, majd lefedem. A levét időnként...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztből, keményítőből, olajból, tojásból, sóból, sütőporból és egy kevés vízből sűrű palacsintatésztát keverünk. A csirkemellet felvágjuk ujjnyi csíkokra (mind hossza mind pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket tisztítsd meg, majd kockázd fel egyenletes darabokra - esetünkben tényleg fontos ez, hiszen egyszerre kell megsülniük -, majd sózd és borsozd be, és tedd félre őke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű