10 dkg zeller
20 dkg petrezselyemgyökér
40 dkg sárgarépa
20 dkg vöröshagyma
50 dkg csirkemell
2 dl tejföl
1 evőkanál mustár
1 evőkanál citromlé
1-1 evőkanál olaj
ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
2-3 db babérlevél
1 evőkanál cukor/eritrit
A díszítéshez:
tejföl
apróra vágott petrezselyem
1 csomag mirelit zsemlegombóc
zellert, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra felvágjuk.
A csirkemellet gyerektenyér nagyságúra felszeleteljük és sózzuk, borsozzuk.
1 evőkanál olajon a csirkemellek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk (1-2 perc). Utána tányérra szedjük.
A visszamaradt zsiradékon (ha szükséges még hozzáteszünk 1 evőkanál olajat) megkaramellizáljuk az 1 evőkanál cukrot / eritritet, majd rátesszük a feldarabolt zöldségeket és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 2-3 dl vízzel vagy csirke alaplével. Forrástól számítva, kis lángon 10 percig főzzük.
Beletesszük az elősütött hússzeleteket, 2-3 babérlevelet és szükség szerint még sózzuk. További 20 percig fedő alatt, kis lángon főzzük. Kihűtjük és másnapig a hűtőben hagyjuk dideregni, eközben összeérnek az ízek.
Másnap kihalásszuk a húsokat. A babérleveleket véglegesen eltávolítjuk. A zöldségeket botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, 1 evőkanál citromlét és 2 dl tejfölt. Felforraljuk és 2-3 percig kis lángon rotyogtatjuk. Visszahelyezzük a hússzeleteket.
A kívánt köretet elkészítjük. Én most, az időspórolás miatt mirelit zsemlegombócokat készítettem, a csomagoláson leírtak szerint.
Tálaláskor 1 kiskanál tejföllel és apróra vágott petrezselyem zölddel díszítettem.
Egy nagyobb méretű fazékban kezdd el melegíteni az olivaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Párold üvegesre. Add hozzá a sárgarépát, a fehérrépát, párold néhány per...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A húst több szeletre osztjuk és kiklopfoljuk. 2. Átkenjük fűszerekkel, majd a gombát leszűrjük és elosztjuk a hússzeletek közepén. 3. Szorosan feltekerjük mindegyiket, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony (egész) szeletekre vágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk ételízesítőt is. Hirtelen mindkét oldalát elősütjük egy leheletnyi olajon, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pörkölt alapot készítünk, amiben a feldarabolt pulykanyakat puhára főzzük, zsírjára sütjük. 2. Mindig csak kevés vizet töltsünk alá. 3. Aki a csontot szereti szopogatni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz