Családireceptkönyv.hu

Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg zeller
20 dkg petrezselyemgyökér
40 dkg sárgarépa
20 dkg vöröshagyma
50 dkg csirkemell
2 dl tejföl
1 evőkanál mustár
1 evőkanál citromlé
1-1 evőkanál olaj
ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
2-3 db babérlevél
1 evőkanál cukor/eritrit
A díszítéshez:
tejföl
apróra vágott petrezselyem
1 csomag mirelit zsemlegombóc

Elkészítés:


zellert, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra felvágjuk.

A csirkemellet gyerektenyér nagyságúra felszeleteljük és sózzuk, borsozzuk.

1 evőkanál olajon a csirkemellek mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk (1-2 perc). Utána tányérra szedjük.

A visszamaradt zsiradékon (ha szükséges még hozzáteszünk 1 evőkanál olajat) megkaramellizáljuk az 1 evőkanál cukrot / eritritet, majd rátesszük a feldarabolt zöldségeket és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 2-3 dl vízzel vagy csirke alaplével. Forrástól számítva, kis lángon 10 percig főzzük.

Beletesszük az elősütött hússzeleteket, 2-3 babérlevelet és szükség szerint még sózzuk. További 20 percig fedő alatt, kis lángon főzzük. Kihűtjük és másnapig a hűtőben hagyjuk dideregni, eközben összeérnek az ízek.

Másnap kihalásszuk a húsokat. A babérleveleket véglegesen eltávolítjuk. A zöldségeket botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, 1 evőkanál citromlét és 2 dl tejfölt. Felforraljuk és 2-3 percig kis lángon rotyogtatjuk. Visszahelyezzük a hússzeleteket.

A kívánt köretet elkészítjük. Én most, az időspórolás miatt mirelit zsemlegombócokat készítettem, a csomagoláson leírtak szerint.

Tálaláskor 1 kiskanál tejföllel és apróra vágott petrezselyem zölddel díszítettem.

Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Almával töltött pulyamell
Almával töltött pulyamell

A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirkemell
Tepsis csirkemell

A hússzeleteket besózzuk, vajas tálba tesszük. Karikára vágott hagymát teszünk rá. 2 ek lisztet összekeverünk sóval, borssal, pirospaprikával, és rászórjuk a húsra. Tejfölbe olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell

Egy kis tálkában keverjük össze a felaprított zöldhagymát, petrezselymet és fokhagymát. A hideg vajat vágjuk négyfelé. Készítsünk elő három tányért, az egyikben keverjük el a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk