60 dkg csirkemell filé
1 db citrom héja és leve
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 e.kanál olívaolaj
só
bors
méz
1. A husit 2-3 cm-es csíkokra vágom. A citrom héját lereszelem, levét kifacsarom. A fokhagymát felaprítom.
2. A husit sózom, borsozom, majd az olajon minden oldalát fehéredésig pirítom.
3. Felöntöm a citrom kifacsart levével, hozzáadom a citrom héját, a fokhagymát és a kakukkfüvet.
4. Amikor elfőtte a levét, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítom. Vigyázzunk, hogy ne égjen le.
5. A tálaláskor megcsorgatom mézzel.
Én a kakukkfüvet elhagytam, és rizzsel tálaltam.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a ch...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb szeltekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és a krémsajtot is belekeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, majd sózzuk. A fűszereket elkeverjük...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat alaposan megtisztítom, a bőréről eltávolítom a tokokat és a szőröket. Ezt utóbbit a gázrózsánál leperzselem, alaposan megmosom. A tisztítás után fűszerezem mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű