Családireceptkönyv.hu

Citromos csirkemell csíkok


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 3 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell filé
1 db citrom héja és leve
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 e.kanál olívaolaj

bors

méz

Elkészítés:


1. A husit 2-3 cm-es csíkokra vágom. A citrom héját lereszelem, levét kifacsarom. A fokhagymát felaprítom.

2. A husit sózom, borsozom, majd az olajon minden oldalát fehéredésig pirítom.

3. Felöntöm a citrom kifacsart levével, hozzáadom a citrom héját, a fokhagymát és a kakukkfüvet.

4. Amikor elfőtte a levét, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítom. Vigyázzunk, hogy ne égjen le.

5. A tálaláskor megcsorgatom mézzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a kakukkfüvet elhagytam, és rizzsel tálaltam.

Citromos csirkemell csíkok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Egyszerű sajtos csirkemell
Egyszerű sajtos csirkemell

A csirkemellet felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Sóval, borssal meghintjük, ezután lisztbe és tojásba forgatjuk. Egy tálat kikenünk a vajkrém felével, belefektetjük a húst, majd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Tejszínes - zöldséges csirke
Tejszínes - zöldséges csirke

1. A húst közepes szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, oldalanként kb 4-4 percig. Ha kész - félretesszük. 2. A paradicsomot apró kockákra vá...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkepörkölt nokedlivel
Csirkepörkölt nokedlivel

A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a karikár...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bedő
Sült csirke
Sült csirke

Egész csirke belsejébe teszünk 1/2 vöröshagymát, 1/2 citromot. Kívülről puha vajat, sót, borsot összekeverünk, majd bekenjük a csirkehúst vele, a bőre alatt is. Minden 1/2 kg hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk