60 dkg csirkemell filé
1 db citrom héja és leve
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 e.kanál olívaolaj
só
bors
méz
1. A husit 2-3 cm-es csíkokra vágom. A citrom héját lereszelem, levét kifacsarom. A fokhagymát felaprítom.
2. A husit sózom, borsozom, majd az olajon minden oldalát fehéredésig pirítom.
3. Felöntöm a citrom kifacsart levével, hozzáadom a citrom héját, a fokhagymát és a kakukkfüvet.
4. Amikor elfőtte a levét, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítom. Vigyázzunk, hogy ne égjen le.
5. A tálaláskor megcsorgatom mézzel.
Én a kakukkfüvet elhagytam, és rizzsel tálaltam.
A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk fel. Cukrot karamellizálunk, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Fehérborral felöntjük, és beletesszük a kockára vágott almákat. Az a...
Elkészítési idő: 30 percA csirkemellet kockára vágom, sózom, borsozom és kevés étkezési keményítővel összekeverem. Adok hozzá 1-2 ek. vizet, hogy kicsit nedves legyen, majd legalább 30 percre félreteszem....
Elkészítési idő:A csirkemellet felszeleteljük és fűszerezzük. A tojást kikeverjük a mustárral és a zabliszttel. A csirkedarabokat belemártotjuk a tojásos masszába, majd a zabpehelybe hempergetjük....
Elkészítési idő:1. A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágom, beszórom Kotányi Görög sültek (gyros fűszersó) fűszerrel, grill fűszerrel, illetve oregánóval, pici sóval, borssal. 2. Hagyom ál...
Elkészítési idő: