Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rakott csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
8 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg trappista sajt (reszelt)
450 g tejföl (20%-os)
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A csirkecombot megmosom megtisztítom.

A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.

Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálba fektetem őket egymás mellé.

A maradék fűszeres lisztet félreteszem, mert szükség lesz még rá.

A vöröshagymát felkarikázom, és egyenletesen eloszlatom a combokon.

A tejfölt elkeverem az olajjal, és a megmaradt fűszeres lisztet is beleforgatom.

Meglocsolom ezzel a csirkét.

A tetejére rászórom a reszelt sajtot.

A tálat lefedem alufóliával, és 200 C fokra előmelegített sütőbe teszem.

Kb. 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és további 15 percig pirítom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rakott csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos csirkefalatok (Zé)
Sajtos csirkefalatok (Zé)

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd beledobjuk egy késes aprítóba és a fokhagymával, a sóval, a borssal és a tojással együtt pépesre dolgozzuk. Golyókat formázunk a masszából és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött csirkemell
Töltött csirkemell

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hóstyai csirke
Hóstyai csirke

A csirkemellfilét kis szeletekre vágom, olajon hirtelen átsütöm mind két oldalát, ráöntök 3 dl húslevest, és puhára párolom fedő alatt. Kevés zsiradékon üvegesre dinsztelem az apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirkecomb ananásszal
Sült csirkecomb ananásszal

Az ananászkarikát a csirke bőre alá tesszük,vagy mell esetében egy réteg húsa alá, és megsózzuk. Az olajban vagy margarinban üvegesre pároljuk a hagymát, és a csirkére öntjük. Fóli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk