6 db csirkecomb
8 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi köménymag (őrölt)
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
25 dkg trappista sajt (reszelt)
450 g tejföl (20%-os)
2 evőkanál étolaj
A csirkecombot megmosom megtisztítom.
A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálba fektetem őket egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet félreteszem, mert szükség lesz még rá.
A vöröshagymát felkarikázom, és egyenletesen eloszlatom a combokon.
A tejfölt elkeverem az olajjal, és a megmaradt fűszeres lisztet is beleforgatom.
Meglocsolom ezzel a csirkét.
A tetejére rászórom a reszelt sajtot.
A tálat lefedem alufóliával, és 200 C fokra előmelegített sütőbe teszem.
Kb. 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és további 15 percig pirítom.
A májat megtiszítjuk az inaktól és a hártyáktól. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük és hozzáadjuk a fűszereket. Pici, kb. 1 dl vízzel felengedjük és 10 percig főzzük....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket késsel vágjuk úgy be, hogy szét tudjuk nyitni nagyobb szeleteknek. Négy szeletet készítsünk így elő. Sózzuk, borsozzuk. A camembert sajtot vágjuk négy részre, tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet mosd át alaposan, vágd egyenletes méretű kockákra, majd sózd be. A bacont vágd kisebb-nagyobb kockákra, majd kezdd el pirítani egy kis olajon, add mellé a csirkedara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst kockára vágjuk és 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kis vízzel. Közben a mustárt belekeverjük a te...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű