4 szelet csirkemell filé
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
50 dkg reszelt burgonya
1 nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
20 dkg sajt reszelve
1 ek étolaj a tepsi kenéséhez
A csirkemellet kiklopfoljuk (2 filéből vágtam 4 szép szeletet). A szeleteket sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és belefektetjük a húsokat.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Szűrőbe téve, víz alatt leöblítjük és lerázzuk róla a vizet. A reszelt burgonyát eloszlatjuk a hússzeleteken, majd megsózzuk.
A hagymát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk a paradicsommal együtt. Először hagymát teszünk a húsokra, majd paradicsom szeleteket. A tetején eloszlatjuk a reszelt sajtot.
A tetejét alufóliával letakarajuk és 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát és újabb 10 percig pirítjuk.
1. Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkét, apróra a hagymát és a fokhagymát. 2. Tedd fel a vizet forrni a tésztának. 3. Az olívaolaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellfilét felcsíkozzuk, fehérborssal fűszerezzük és készre sütjük. Közben a tejszínt összekeverjük a reszelt füstölt sajttal és az apróra vágott pirított szalonnával. Ezt r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a borba belekeverjük a fahéjat és a cukrot, majd beleáztatjuk a szilvát. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk. A csirkemellet megmossuk, tisztítjuk, fölszeleteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre futtatjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és megszórjuk a pirospaprikával. Rátesszük a közben kockára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű