60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd egy serpenyőben a forró olajban kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló edénybe rakjuk. Köréje szórjuk a meg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA mellfiléket vékony szeletekre vágjuk. Húskalapáccsal a hús rostjait megtörjük, sóval, borssal meghintjük. A gyümölcsöket kockákra daraboljuk, citromlével meglocsoljuk A hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamellről lefaragom a húson túllógó zsíros részeket. Megsózöm, bedörzsölöm apróra vágott friss rozmaringgal, bazsalikommal. Serpenyóben, evőkanálnyi étolajon elősütöm, oly m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű