8 csirkecomb
8 szelet bacon
1 hagyma
5 dkg zöld olajbogyó
2 paradicsom
1 dl száraz fehérbor
1 dl paradicsomlé
1 teáskanál rozmaring
só, bors
olaj
A húsokat megmossuk, sózzuk és borsozzuk és mindegyiket egy szelet baconbe tekerjük, ezután kiolajozott tepsibe tesszük. A hagymát apróra vágjuk és mellé rakjuk, az olajbogyóval együtt. A paradicsomot apróra vágjuk, de pépesíthetjük is, hozzákeverjük a rozmaringot és a bort, a húsra öntjük. Lefedjük alufóliával és 190 fokos sütőben 30 percen át sütjük, ezután megforgatjuk a húsokat, a paradicsomlét is ráöntjük és további 20 percen át sütjük.
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük. A hagymát fél karikára vágjuk. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet hosszanti irányban 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat lapjára fektetjük, a vastagabb végétől 0,5 cm-re kettévágjuk, és széthajtjuk. Így egy kb. 20 cm-es csíkot kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű