1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel.
A spárga végeit - ahol roppan - letörjük vagy levágjuk, majd /ha van/ párolóedényben félpuhára pároljuk. Ha nincs párolóedényünk, akkor sós vízben főzzük meg félig, de óvatosan, ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűCsirke pácolása: A Gong Bao csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombot laposra klopfoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba rakjuk, és összekeverjük a keményítőve...
Elkészítési idő: 20+15 perc Nehézség: KönnyűEz is egy kedvenc nálunk, főleg amikor nincs kedvem sokat a tűzhely mellett állni. Tényleg olyan étel, amit kb.20 perc összedobni és csak várni kell, amíg a sütőben megsül. Nyáron,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a szokásos módon elkészítjük azzal a különbséggel, hogy a víz helyett húslével öntjük fel. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon üregesre...
Elkészítési idő: 2ora Nehézség: Könnyű