10 db közepes krumpli
2 db tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint kakukkfű
3 evőkanál liszt
0,5 kg csirkemell filé
A forgatáshoz:
liszt
A sütéshez:
étolaj
A krumplit megtisztítottam, majd lereszeltem. Megsóztam, majd állni hagytam 20 percet.
Ezután leöntöttem a krumpli levét, borssal, kakukkfűvel ízesítettem, hozzáütöttem a két tojást, majd hozzákevertem a lisztet.
A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, megsóztam mindkét oldalát, majd beleforgattam a lisztbe.
Ezután belemártogattam a krumplis masszába, majd közepesen forró olajban kisütöttem.
Rizzsel tálaltam, azonban önálló fogásként is megállja a helyét.
1. A szósz minden összetevőjét pürésítsük össze. (Ha sűrűbb szószt szeretnénk, a turmixolás előtt nyomkodjuk ki a vizet az uborkából.) Ha van időnk, ezt még előző nap tegyük meg, h...
Elkészítési idő:Először is szedd rózsáira a karfiolt, majd aprítsd össze apró, rizsszerű darabokra és 2 evőkanál kókuszolajon, fedő alatt párold meg közepes lángon 5 perc alatt, majd rakd félre....
Elkészítési idő:Az egész csirkét, a szárnyas fűszer sóval, jól bedörzsölöm,és 1 órát hagyom piheni, hogy érlelődjön össze. Közbe a burgonyát hasábra vágom,hagymát nagyobb cikkekbe,paprikát vastaga...
Elkészítési idő: 100 min