10 db közepes krumpli
2 db tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint kakukkfű
3 evőkanál liszt
0,5 kg csirkemell filé
A forgatáshoz:
liszt
A sütéshez:
étolaj
A krumplit megtisztítottam, majd lereszeltem. Megsóztam, majd állni hagytam 20 percet.
Ezután leöntöttem a krumpli levét, borssal, kakukkfűvel ízesítettem, hozzáütöttem a két tojást, majd hozzákevertem a lisztet.
A csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, megsóztam mindkét oldalát, majd beleforgattam a lisztbe.
Ezután belemártogattam a krumplis masszába, majd közepesen forró olajban kisütöttem.
Rizzsel tálaltam, azonban önálló fogásként is megállja a helyét.
A krumplit megfőzzük és összetörjük. A húst serpenyőben a sajttal együtt megsütjük. (Sütés után kerül a gombócba.) A húst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet szeletekre vágjuk és kivajazott tepsi aljába fektetjük. 2. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, majd megszitáljuk a liszt-paprika-só-bors keverékével. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágom. A hagymát felaprítom és kicsi kókuszolajon üvegesre párolom, ráteszem a csirkemellet, fűszerezem (bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő), felöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű