- 2 db egész filézett libamell
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
A filezett libamelleket kettévágjuk, megsózzuk, vegetát is teszünk rá, majd hozzátesszük a kettébe vagy négybe vágott vöröshagymákat, és beletesszük az előtte már 10-15 percre beázatott római tálba. Lefedve betesszük a hideg sütőbe, 200 fokon sütjük.
Fél óra elteltével hozzáadjuk a fehérbort, és az összezúzott fokhagymát a húsok tetejére tesszük. A húsokat időnként megfordítjuk, összesen sütjük kb. 2-2,5 óráig, míg omlós, puha nem lesz a sült. A sütés vége felé levesszük a fedelet, ekkor hirtelen pirossá sül a pecsenye.
A szalonnát felkockázom és megpirítom a zsíron. Később hozzáadom a nagyobb kockára vágott vörös és lilahagymát és megpárolom, beleteszem az áttört fokhagymát és a csíkokra vágott...
Elkészítési idő: 6 adag Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítottam, fokhagymanyomóval szétnyomtam. A fűszereket, és a zúzott fokhagymát összekevertem étolajjal, a combokat bedörzsöltem, és éjszakára hűtőbe tettem. Más...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesFacsarjuk ki a két lime és a fél narancs levét, öntsük turmixgépbe, adjuk hozzá a hagymát, a koriandert és a fokhagymát, majd az összes többi hozzávalót csirke és az olivaolaj kivé...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: Könnyű1. A combokat filézd ki, ha eleve filét vettél, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz ebből a szempontból. 2. A fokhagymát reszeld egy tálkába, keverd el a többi hozzávalóval és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz