menu

Családireceptkönyv.hu

ROZMARINGOS MÁZAS CSIRKE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db csirkecomb, forgójánál ketté vágva
2 gerezd fokhagyma
2 tk morzsolt rozmaring (friss még jobb ha van)
1-1,5 dl ketchup
2-3 ek. méz
1 ek. szójaszósz
1 ek. olaj

Elkészítés:


A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a rozmaringgal, ketchuppal, mézzel, őrölt borssal, szójaszósszal, olajjal sima öntetté keverjük. Egyenként beleforgatjuk a csirkecombokat, majd egy sütőtálba téve kb. 1 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és a combok nagyságától függően 45-50 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, kicsit feljebb vesszük a lángot, és hagyjuk a húst pirulni, ez idő alatt a megmaradt szószos szaft is szépen besűrűsödik.

ROZMARINGOS MÁZAS CSIRKE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsiva
Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsiva

A csirkemellet csíkokra vágjuk és enyhén sózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aszalt paradicsommal töltött csirkemell
Aszalt paradicsommal töltött csirkemell

Az egész csirkemelleket kettévágjuk, majd hosszában bevágjuk, kettéhajtjuk, kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletekre szórjuk a reszelt, vagy vékony szeletekre vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tojásos csirke
Tojásos csirke

A csirkét tisztítás után négyfelé vágom, megsózom, majd bőrével felfelé evőkanálnyi olajjal kikent tepsibe helyezem. A maradék olajat rácsorgatom és alufóliával lefedve előmelegíte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fincsi csirke
Fincsi csirke

A combokat besózzuk. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát, és ebbe a keverékbe beleforgatjuk a combokat. Tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a darabokat. A hagymát megtisztítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk