Hozzávalók:
– 2 nagy csirkemell
– 1 evőkanál magvas mustár
– 4 evőkanál liszt
– 2 tojás
– 0,2 dl viz
– 5 evőkanál zsemlemorzsa
– só, bors
– olaj
A húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a tejet. Belemártjuk a húst, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Panírozáskor arra figyeljünk, hogy vastagabb réteg zsemlemorzsa legyen a húsokon és kevesebb liszt, így ropogósabb lesz. Forró olajban kisütjük.
A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti, és úgy fűszerezheti a csirkét.) A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 csirkemellfilé 10 szelet bacon 10 szelet gépsonka 10 szelet sajt A csirkemelleket mosd meg, nyisd szét, amennyire tudod, klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A vö...
Elkészítési idő: 15perc+75sütés Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk és ízlés szerint sózzuk. Vegyünk egy tálat és a lisztet, sót, tojásokat a vizet és a sütőport összekeverjük, amíg egy sűrű masszát kapunk. A fe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű