Sült csirkecombhoz:
- fűszerkeverék
- darált chili
- csípős piros arany
- oregano
- bazsalikom
- 10 csirkecomb
Túrós-zabos nokedlihez:
- 150 g túró
- 70 g zabpehely liszt
- 1 tojás
- só
- darált útifűmaghéj
A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd forró vízbe kiszaggatjuk és 3-5 percig főzzük, végül leszűrjük.
A csirkecombokat megfőzzük, majd sűtőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Egy kis tálban összekeverjük a fűszereket, megkenjük vele a csirkecombokat majd 150 fokos sütőben megsütjük.
1. A karfiolt sós vízben egy kicsit előfőzzük, és egy római tálat kivajazunk. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. 2....
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Közepes1. A csirkemellet (kb. 60-70 dkg), csíkokra vágtam, és rádobtam az előzőleg olajon megdinsztelt kis fej vöröshagymára. 2. Fehéredésig sütöttem, majd leszórtam pirospaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk, sózzuk, (a sótól kiengedi a levét és az ételben nem lesznek hagyma kockák) hozzáadjuk a fokhagymát is és azzal is pirítjuk. Majd r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst lefejtjük a csontról. 2. Félbevágjuk, hogy 1 mellből 4 szeletet kapjunk. 3. Gyengén kiveregetjük, megsózzuk, lisztben elkeverjük a borsot, ebbe nyomkodjuk a hússz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű