menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés-gombás rizottó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg gomba
30 dkg csirkemell
só, bors, sült csirke fűszersó
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
25 dkg rizottó rizs
1 dl fehérbor
1 l csirke vagy sonka alaplé
5 + 5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:




Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgy főni fog a saját levében, nem pirulni.
Megmossuk, megszárítjuk a csirkemellet, kockákra vágjuk. A kockákat sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk csirkesült fűszerrel.
5 dkg vajat megolvasztunk egy nagyobb serpenyőben. Adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a gombát és csirkét, és pirulásig sütjük.
Ha megpirult, kivesszük az olajból egy tálkába, és félretesszük.
A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk ugyanabban a serpenyőben, a csirke olajában. Ha nem elég a megmaradt olaj, adunk hozzá még egy kis darab vajat.
A rizst hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, és azt is megpirítjuk közepes lángon (1-2 perc).
Hozzáadjuk az 1 dl bort, és addig kavargatjuk, amíg a rizs fel nem szívta a bort. Utána merőkanalanként adunk a felmelegített csirke vagy sonka alapléből a rizshez, folyamatos kevergetés mellett megvárva, míg a rizs magába szívja az alaplevet, és csak utána pótolva. Ha már a rizs majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csirkét és a gombát. Sózzuk, borsozzuk a rizottót.
Mikor a rizs teljesen megpuhult, hozzáadunk 5 dkg vajat, hogy jó krémes legyen, és a lereszelt parmezán sajt felét is. Megvárjuk, míg a sajt és a vaj elolvad, és tálalható is.
A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk fogyasztás előtt.

Csirkés-gombás rizottó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Csirkemell csíkok kukoricás rizzsel
Csirkemell csíkok kukoricás rizzsel

A megmosott és szárazra törölt csirkemellet keskeny csíkokra vágom. Gyros vagy szárnyas fűszerkeverékkel befűszerezem és annyi olíva vagy étoljjal öntöm fel,hogy éppen ellepje. Azo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIRKEMÁJAS TOJÁSOS SZELET
CSIRKEMÁJAS TOJÁSOS SZELET

A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Csirkemell óvári módra
Csirkemell óvári módra

A csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sóz...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva
Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva

A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk