Családireceptkönyv.hu

Csirkés-gombás rizottó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg gomba
30 dkg csirkemell
só, bors, sült csirke fűszersó
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
25 dkg rizottó rizs
1 dl fehérbor
1 l csirke vagy sonka alaplé
5 + 5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:




Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgy főni fog a saját levében, nem pirulni.
Megmossuk, megszárítjuk a csirkemellet, kockákra vágjuk. A kockákat sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk csirkesült fűszerrel.
5 dkg vajat megolvasztunk egy nagyobb serpenyőben. Adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a gombát és csirkét, és pirulásig sütjük.
Ha megpirult, kivesszük az olajból egy tálkába, és félretesszük.
A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk ugyanabban a serpenyőben, a csirke olajában. Ha nem elég a megmaradt olaj, adunk hozzá még egy kis darab vajat.
A rizst hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, és azt is megpirítjuk közepes lángon (1-2 perc).
Hozzáadjuk az 1 dl bort, és addig kavargatjuk, amíg a rizs fel nem szívta a bort. Utána merőkanalanként adunk a felmelegített csirke vagy sonka alapléből a rizshez, folyamatos kevergetés mellett megvárva, míg a rizs magába szívja az alaplevet, és csak utána pótolva. Ha már a rizs majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csirkét és a gombát. Sózzuk, borsozzuk a rizottót.
Mikor a rizs teljesen megpuhult, hozzáadunk 5 dkg vajat, hogy jó krémes legyen, és a lereszelt parmezán sajt felét is. Megvárjuk, míg a sajt és a vaj elolvad, és tálalható is.
A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk fogyasztás előtt.

Csirkés-gombás rizottó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell őzgerinformában sütve
Csirkemell őzgerinformában sütve

A tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. A formát kivaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkemell bacon-ben
Csirkemell bacon-ben

A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kapros-túrós pulykamell
Kapros-túrós pulykamell

A pulykahúst nagyobb szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A kaprot apróra vágjuk, és az összetört túróba borítjuk. Ízesítjük másfél teáskanálnyi sóval, és há...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Félórás paradicsomos csirke
Félórás paradicsomos csirke

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, 2-3 darabra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük. A darabolt paradicsomot egy tálba tesszük, és egy villával összenyomko...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk