30 dkg gomba
30 dkg csirkemell
só, bors, sült csirke fűszersó
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
25 dkg rizottó rizs
1 dl fehérbor
1 l csirke vagy sonka alaplé
5 + 5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán sajt
Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgy főni fog a saját levében, nem pirulni.
Megmossuk, megszárítjuk a csirkemellet, kockákra vágjuk. A kockákat sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk csirkesült fűszerrel.
5 dkg vajat megolvasztunk egy nagyobb serpenyőben. Adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a gombát és csirkét, és pirulásig sütjük.
Ha megpirult, kivesszük az olajból egy tálkába, és félretesszük.
A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk ugyanabban a serpenyőben, a csirke olajában. Ha nem elég a megmaradt olaj, adunk hozzá még egy kis darab vajat.
A rizst hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, és azt is megpirítjuk közepes lángon (1-2 perc).
Hozzáadjuk az 1 dl bort, és addig kavargatjuk, amíg a rizs fel nem szívta a bort. Utána merőkanalanként adunk a felmelegített csirke vagy sonka alapléből a rizshez, folyamatos kevergetés mellett megvárva, míg a rizs magába szívja az alaplevet, és csak utána pótolva. Ha már a rizs majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csirkét és a gombát. Sózzuk, borsozzuk a rizottót.
Mikor a rizs teljesen megpuhult, hozzáadunk 5 dkg vajat, hogy jó krémes legyen, és a lereszelt parmezán sajt felét is. Megvárjuk, míg a sajt és a vaj elolvad, és tálalható is.
A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk fogyasztás előtt.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket. Ezután 1-2 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (kb.1...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húsokat ferdén bevágjuk,úgy hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak.besózzuk,borsozzuk,és félretesszük. A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összeturmixoljuk, majd forró vízbe kiszaggatjuk és 3-5 percig főzzük, végül leszűrjük. A csirkecombokat megfőzzük, majd sűtőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Egy ki...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: KönnyűA tejszínt, a krémsajttal, a tojással és a sóval egy kézi habverő segítségével alaposan kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre kavarom. A csirkemellet szélesebb cs...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű