- 6 szelet pulykamell (70 dkg),
A töltelékhez:
- 15 dkg aszalt szilva,
- vörösbor,
- só ízlés szerint,
- bors ízlés szerint,
- 15 dkg darált dió,
- 2 ek zsemlemorzsa,
- 1 mk őrölt fahéj,
- 2 tojás,
- 1 (olíva) olaj,
- 1 ek méz,
A pulykamellet kicsit kiklopfolom és sózom, borsozom.
Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatom.
A diót, zsemlemorzsát, tojásokat összekeverem és egy kevés fahéjjal ízesítem.
Elosztom egyenlően és a szeletek közepére halmozom, majd finoman, egyenletesen szétkenem rajta, majd lecsepegtetett aszalt szilvával kirakom.
A húsokból tekercset göngyölítek és alufóliába tekerem egyenként.
A húsokat egy tepsibe helyezem és 3 dl húsleves levét öntök alá.
200 fokon 35 perc alatt megsütöm.
Ekkor kibontom a fóliából a tekercseket és visszatolomm a tepsibe.
A mézet az olajjal elkeverem és a tekercseket bekenem vele. Még kb 10 percig sütöm, hogy szép színe legyen.
A húst felcsíkoztam,sóztam,borsoztam. A bacont zsírjára pirítottam,majd hozzáadtam a chillit .Egyet -kettőt kevertem rajta majd hozzáadtam a szálasra vágott hagymát . Azzal is sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA legjobb, ha egy paella serpenyőt használunk, de ha nincs, akkor wok vagy ami magasabb peremű, mert elég nagy mennyiség lesz. A csirkecombfilét feldaraboljuk kockákra, majd olajo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell közepébe zsebet vágunk. Sózzuk, borsozzuk. A baconszalonnát megpirítjuk a lilahagymával együtt, ha kihűlt a krémsajthoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst enyhén kiverjük, majd mindkét felét alaposan megkenjük mustárral összekevert grill fűszerkeverékkel. Egy tepsit kibélelünk alufóliával és belehelyezzük a húsok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű