1 csirkemell
1 kisebb hagyma
1 dl natúr joghurt
2 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi őrölt gyömbér
1 teáskanálnyi csilipor
1 teáskanálnyi kurkuma
0,5 dl paradicsomlé
olívaolaj
só
A húst felszeleteljük és egy tálba tesszük. A joghurtba keverjük a fűszereket, a zúzott fokhagymát és 3 evőkanál olívaolajat is, összekeverjük a csirkével. Lefedjük és legalább 3 órán át hagyjuk pácolódni. A hagymát felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük, hozzáadjuk a csirkét a páccal együtt és leöntjük a paradicsomlével. Lassú tűzön puhára főzzük és kínálhatjuk is.
A nyers csirkemellet felkockáztam, aprítóba tettem. Hozzátettem a házi füstölt szalonnát és pépesítettem. Belereszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, tettem bele egy gerezd fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és 3-4 percen át pirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat fűszerezzük borssal, oregánóval, zúzott fokhagymával és friss aprított petrezselyemmel. A baconszeleteket egyesével kiterítjük, elosztjuk rajtuk a sajtszeleteket, rát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymagerezdeket 2-3 darabba vagdossuk, majd egy kés segítségével kis üregeket szúrunk a húsba és beletömjük a fokhagymát. 2 evőkanál olívaolajba belekeverjük a fűszereket és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű