50 dkg pulykamáj, 4 fej hagyma, 2 evőkanál zsír, só, bors, pirospaprika, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, tej az áztatáshoz.
1. A pulykamájat megtisztítjuk, megmossuk, egyforma kockákra vágjuk és fokhagymás tejben egy napig áztatjuk.
2. A hagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a zsíron üvegesre dinszteljük és megszórjuk pirospaprikával.
3. Hozzáadjuk a májat és folytonosan kavargatva erős lángon fehéredésig dinszteljük. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre főzzük.
4. A lisztet elkeverjük a tejföllel, a pulykamájhoz adjuk, és addig kavargatjuk, amíg felforr.
5. Puliszkával, savanyú uborkával tálaljuk.
Jó tudni!
• A szárnyasok máját főzés vagy sütés közben is lehet sózni, mert nem keményedik meg, a sertés- és borjúmájat viszont azután sózzuk, ahogy elkészült.
A csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk. A lilahagymát vékony karikára vágjuk. Kb. 2 ek vajon jól átsütjük - ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény! Ha kész, sózzuk, borsozzuk, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot, oreganot apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmelléje párzsi burgonya kb 1.5 kg burgonya héjjában főzve. megpucold még melegen apró db-ra vágod a jénait kivajazod rétegekben lerakod és reszeltsajttal jó megszóród és a végén ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apróra szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű