2,5 kg tyúk -házi tyúk
4 ek zsír,
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
2 ek fűszerpaprika
2 teáskanál majoranna
2 teáskanál só
fekete bors-őrölt
2 db paradicsompaprika
2 db paradicsom
1 dl félszáraz fehérbor
.
A tyúkot tisztítjuk feldaraboljuk, és beáztatjuk addig, amíg a hagymát kockára vágjuk, és 4 ek zsíron megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, borral és egy kevés vízzel felöntjük, majd a húst belerakjuk a lábasba.. A többi fűszert is hozzáadjuk, és annyi lével engedjük fel, hogy majdnem ellepje. A pirospaprikát akkor adjuk csak hozzá amikor kb. félidőben van a hús megfőve. Lefedve takarékon addig főzzük, míg meg nem puhul a hús. Ez házi idősebb tyúk volt, így sokáig is főtt, de megérte.
Galuskával a legfinomabb, persze jó tésztával stb. is.
A csirkecombot megtisztítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bőrt fellazítjuk. A vajat kikeverjük a finomra vágott rozmaringgal, sóval, borssal, 1 gerezd reszelt fokhagymával, és a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDarabold fel a csirkemellfilét kb. 4×4 centiméter vastag szeletekre, s közben ügyelj arra, hogy ne maradjanak a húsban inak. Forgasd át a gyros-fűszerkeverékkel, a fokhagymával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, tokozzuk, kivágjuk a zsírzóját és megszárítjuk. A mellére fektetjük, majd a hátát felvágjuk 5-6 cm-re, úgy hogy jobban feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket, a tejfölt, a tojásokat, a sajtot, a zöldségeket és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű