2,5 kg tyúk -házi tyúk
4 ek zsír,
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
2 ek fűszerpaprika
2 teáskanál majoranna
2 teáskanál só
fekete bors-őrölt
2 db paradicsompaprika
2 db paradicsom
1 dl félszáraz fehérbor
.
A tyúkot tisztítjuk feldaraboljuk, és beáztatjuk addig, amíg a hagymát kockára vágjuk, és 4 ek zsíron megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, borral és egy kevés vízzel felöntjük, majd a húst belerakjuk a lábasba.. A többi fűszert is hozzáadjuk, és annyi lével engedjük fel, hogy majdnem ellepje. A pirospaprikát akkor adjuk csak hozzá amikor kb. félidőben van a hús megfőve. Lefedve takarékon addig főzzük, míg meg nem puhul a hús. Ez házi idősebb tyúk volt, így sokáig is főtt, de megérte.
Galuskával a legfinomabb, persze jó tésztával stb. is.
A lisztet a pirospaprikával összekeverjük, ebben a keverékben megforgatjuk a csirkemell filéket. A maradék pirospaprikás lisztet összekeverjük a tejföllel. A lila hagymát felszele...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, 120 ml juharszirupot és a narancs gerezdek felét. Egy almát hámozzun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel én kacsasütőbe sütöm így nem kell serpenyőbe elősütni. A szép tisztított húsokat a bőrénél beír dalom, a sütőedénybe teszek szilikonos sütőpapírt. A combokat, és a mellét bőr...
Elkészítési idő: 65 min Nehézség: KönnyűBaconszalonnát és a hagymát összepirítjuk, levéve a tűzről mehet hozzá a krémsajt és a petrezselyem, só, bors A csirkemelleket felszúrjuk, kinyitjuk, kívül belül sózzuk majd megpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes