2 db közepes csirkemellfilé
só
2 púpos evőkanál liszt
olaj
2 db tojás
1 csapott kávéskanál só
1 késhegynyi őrölt bors
1 púpos kávéskanál fokhagymakrém(vagy fokhagyma ízlés szerint)
4 púpos evőkanál tejföl
3 púpos evőkanál liszt
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálba rakjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és csomómentesre kavarjuk.Ha forró az olaj, a csíkokat először lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, majd az olajba tesszük. Közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Köretnek mehet hozzá rizs, saláta.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Az olajat, ecetet, paprikakrémet és szegfűborsot keverd össze egy kis tálban. Az így kapott szószt öntsd egy zacskóba, majd a csirkemellet alaposa...
Elkészítési idő:A csirkemellet felcsíkozzuk, gyros fűszerkeverékkel elkeverjük, hagyjuk egy órát állni. Majd kevés olajon megpirítjuk a húst. A zöldségeket vékonyra felszeleteljük. A hasábburgonyá...
Elkészítési idő: 2 óraA combokat megmossuk, áttöröljük, a húst összeszurkáljuk egy éles késsel. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lekvárt, mustárt, olajat, fokhagymát, gyömbért, sót és borsot egy nag...
Elkészítési idő: