3 db nagyobb burgonya
20 dkg trappista sajt
20 dkg sonka szeletelve
4 db tojás főtt
1,5 kg csirkemell filé
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint zsemlemorzsa
4 db nyers tojás
Készítünk egy hagymás tört krumplit. Sózom, borsozom. A tojást kifőzöm majd szeletelem.
A sajtot lereszelem. A csirkemellet vékony szeletekre vágom. Sózom.
A húsra tesszük a tört krumplit, erre a szeletelt főtt tojást, majd a reszelt sajtot, végül a sonka szeletet.
Beborítjuk egy másik csirkemell filével.
Panírozom. És forró olajban ám alacsony lángon szép pirosra sütöm.
A húst mossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése. A mártást összekeverjük a hozzávalókból. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat egy éjszakára tejbe áztatom, lefedve, hűtőben várja a reggelt. Másnap előveszem, leöntöm róla a tejet, konyhai papírtörlővel megszárítgatom, fél órát kint hagyom a konyhapu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A jégsalátát, uborkát és paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű