6 szikkadt zsemle
5 dl tej
4 csirkemáj (szív nélkül)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
só, bors, zöldséges ételízesítő, szárított morzsolt majoránna
2 evőkanál Rama margarin
3 tojás
zsemléket falatnyi darabokra tépkedtem és egy nagy tálba tettem.
A tejet felforraltam, ráöntöttem a zsemlefalatokra, és jól összekevertem, átforgattam, de vigyáztam, hogy ne nagyon törjem össze a zsemlét.
A csirkemájat megmostam, leöblítettem, megtisztítottam, és kb. 1 x 1 cm-es "kockákra" vágtam.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítottam, a vöröshagymát apróra vágtam. A petrezselyemzöldet szintén megtisztítottam és felaprítottam.
Felforrósítottam az olajat, megpirítottam rajta a hagymakockákat, majd hozzáadtam a májat, és együtt pirítottam tovább.
Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, ízesítettem sóval és őrölt borssal, majd 4-5 percig tovább pirítottam, végül lehúztam a tűzről, és megvártam, míg teljesen kihűl.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra, és egy 1,2-1,3 literes, egyenes falú gyümölcskenyérformát margarinnal vastagon kikentem. Fontos, hogy vastagon kenjük ki, mert különben beleragad a felfújt, és nem tudjuk szépen kiborítani a formából.
A kihűlt zsemlékhez adtam a kihűlt májat, a tojásokat, az ételízesítőt, a petrezselyemzöldet, ízesítettem majoránnával, sóval, frissen őrölt borssal.
Összekevertem, a formába szedtem kis adagokban, minden egyes adagot szépen elsimítva, hogy a massza egyenletesen töltse ki a formát, ne maradjon közte levegő.
A maradék margarint kis darabkákban a tetejére vagdostam, majd középső bordamagasságra téve szép pirosra sütöttem kb. 30-35 perc alatt.Amikor megsült, kivettem a sütőből, és kb. negyedóráig pihenni hagytam a formában (ezalatt kissé összeesik, de nem baj, ilyen a természete).
Késsel finoman körbevágtam a forma mentén, majd méretének megfelelő, hosszúkás tálcára borítottam.
Tortaszelet formájú háromszögekre vágtam, vegyes idénysaláta kíséretében könnyű egytálételként tálaltam.
A húst vékony szereltekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fél órát állni hagyjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk,majd a hús első rétegét beleterítjük. A fokhagymás tejszínnel meglocsol...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűA megmosott spenótleveleket néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk, leszűrjük. (A cél: épphogy összeessenek a levelek.) A húst felkockázzuk, sózzuk-borsozzuk, vaj és olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst besózzuk, lisztbe forgatjuk, kevés olajon elősütjük. A vöröshagymát apróra felvágjuk, és a csíkokra vágott szalonnaszeletekkel megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzöm és egy merőkanállal félre teszek a főzővízből. A mustárokat elkeverem a mézzel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű