1 db csirke
4 db kifli
1 fej vöröshagyma
1 ek olaj
3-4 gerezd fokhagyma
1 tojás
só
bors
őrölt kömény
petrezselyemzöld
tej
A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Közben a kiflit, vagy zsemlyét kisebb darabokra vágjuk, és a tejben áztatjuk. Utána a kifliket l kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az egész tojást, a hagymát, fokhagymát. Ízesítjük a fűszerekkel, jól összedolgozzuk. A csirke bőrét a combnál és mellénél szépen felhúzzuk és alárakjuk a tölteléket. Ha marad ki a töltelékből, a csirke mellé szoktam rakni. Majd a csirkecombokat összefogjuk spárgával vagy hústűvel, hogy a töltelék szépen a helyén maradjon sülés közben. A csirkét befűszerezzük grillfűszerrel. Jól bedörzsöljük. A jénai edénybe kevés olajat öntünk, majd kb fél dl vizet és belerakjuk a csirkét. Rátesszük a fedelét és 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 1,5 órát sütjük. Utána a hőfokot megemeljük 230 fokra és a csirkét szép pirosra pirítjuk. Ha kész, várunk kb 20 percet és utána kezdjük el feldarabolni.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket először...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózom, borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat, legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kicsi olajon aranybarnára pirítjuk. A sárgarépát és a paradicsomot kockára vágjuk. A húst kiszedjük és a zöldségeket a maradé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű