8 szelet csirkemell filé 25 dkg búzaliszt 2 db tojás 1 kiskanál só 1 evőkanál fokhagymakrém 1 csipet bors 1 dl tej 0,5 liter olaj
A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és besózzuk. Amíg pihen a sóban, elkészítjük a bundához a masszát. Egy tálba szitáljuk a 15 dkg lisztet, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymakrémet és a tejjel csomómentesre kavarjuk.
10 dkg lisztet egy tálkába teszünk.
A melleket először a lisztbe forgatjuk, majd a sűrű masszába mártjuk mindkét oldalukat, kicsit hagyjuk lecsepegni.
A felforrósított olajban 5-6 perc alatt arany barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Hagymás tört krumplival tálaljuk.
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA combokat megpucolom, jól megmosom, a hájat is, és felrakom sóval vízzel főni, puhára főzöm, és a végén felsütöm rózsásra, a zsírjából veszek el annyit, amennyi a tésztára szükség...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: KözepesSe spala puiul se condimenteaza si se impacheteaza in folie de aluminiu unsa in prealabil cu unt. Cartofii curatati se taie in bucati mari si se aseaza intr-o tava in jurul puiului...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból kész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű