50 dkg liszt
1 cs porélsztő
2 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
fél deci olaj
50 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna
olaj
A tészta hozzávalóit összegyúrom és dagasztom, 30 percig kelesztem. Az olajon megpirítom az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát, majd rádobom a feldarabolt csirkemájat és fehéredésig sütöm, majd majorannával, borssal, pirospaprikával megszórom és puhára párolom egy kevés víz hozzáadásával.
Amikor a tészta megkel, átgyúrom és 8 db-ra vágom, összegömbölyitem, mintha zsemlét készítenék, majd egyenként kerekre kinyújtom és a közepébe teszek az összeturmixolt csirkemájból, egy és az egyik felét ráhajtom a másikra, a széleit villával megmintázom, a tetejét megkenem felvert tojással és előmelegített sütőben, 200 fokon, 25 perc alatt megsütöm.
A bográcsban olajat hevítek, szép sárgára pirítom rajta a nem túl apróra vágott vöröshagymát (a hosszú főzési idő alatt úgyis szétfő). Most jön a szépen feldarabolt kakas. Megsózom...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kiklopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszük a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, 2-3 darabra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük. A darabolt paradicsomot egy tálba tesszük, és egy villával összenyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű