menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemájjal töltött pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




50 dkg liszt
1 cs porélsztő
2 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
fél deci olaj

50 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna
olaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrom és dagasztom, 30 percig kelesztem. Az olajon megpirítom az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát, majd rádobom a feldarabolt csirkemájat és fehéredésig sütöm, majd majorannával, borssal, pirospaprikával megszórom és puhára párolom egy kevés víz hozzáadásával.
Amikor a tészta megkel, átgyúrom és 8 db-ra vágom, összegömbölyitem, mintha zsemlét készítenék, majd egyenként kerekre kinyújtom és a közepébe teszek az összeturmixolt csirkemájból, egy és az egyik felét ráhajtom a másikra, a széleit villával megmintázom, a tetejét megkenem felvert tojással és előmelegített sütőben, 200 fokon, 25 perc alatt megsütöm.

Csirkemájjal töltött pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: josagm
Illatos omlós csirke
Illatos omlós csirke

A tojás fehérjét lazán felverem beleteszem a keményítőt kikeverem majd annyi lisztet és tejet teszek hozzá hogy elég legyen a húshoz, sűrű palacsinta tészta állagnak kell lennie....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás karaj (csirkemell)
Almás karaj (csirkemell)

A húst megklopfoljuk, megszórjuk sóval és kevés frissen őrölt borssal. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a húsok mindkét oldalát 2-2 perc alatt megsütjük. Kevés húsleves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott kacsaszív
Rántott kacsaszív

A kacsaszívet hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk teríteni. Sózzuk, borsozzuk, szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban kisütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés rakott brokkoli
Csirkés rakott brokkoli

A hagymát felszeleteljük és megdinszteljük, hozzáadjuk a felvagdosott húst is. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és kiolajozott, hőálló edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk