500 g csirkemellfilé
4-5 szelet jó minőségű sovány sonka (pl. Feketeerdei)
½ konzerv darabolt cukrozatlan ananász (150-200 g friss ananász)
1,5 dl kókusztejszín (zsírszegényebb, kevésbé sűrű és kókuszízű változat)
10 g étkezési keményítő
A sonkát pirítsd meg egy teflon sütőben.
A csirkemellet kockázd fel, a sonkát vágd kis darabokra, majd tedd fel egy serpenyőben sülni. A sonkából kisülő zsiradék épp elég lesz megsütni a húskockákat.
Amikor már kifehéredtek, add hozzájuk a lecsepegtetett ananászkonzervet, végül a kókusztejszínt és egy kis étkezési keményítővel sűrítsd be a végén. Ilyenkor már csak lassú tűzön, főzd egy picit.
A csirkemellet megmossuk, és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Egy zárható dobozba beleöntjük a kólát, majd a csirkemelleket belefektetjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fokhagymát kés fokával összenyomjuk, vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd a fokhagymával együtt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes◾️A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. ◾️Egy száraz serpenyőben vagy wokban addig pirítjuk, még teljesen összezsugorodnak. ◾️A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA mustárokat elkeverem a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal, a sóval, borssal, kakukkfűvel majd félre teszem. A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű