Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldborsós csirke máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zöldborsós csirkemáj
 
Hozzávalók :
- 1 kg csirkemáj,
- 2 fej vöröshagyma,  
- 2 gerezd fokhagyma,
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó,
- 2 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, majoránna
 
Elkészítés : A csirkemájat megtisztítása után vékony szeletekre szeljük. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemáj szeleteket és rövid idő alatt fehéredésig sütjük. Majorannával, borssal és aprított fokhagymával ízesítem. Ezután a tűzről levéve meghintem a 2 evőkanál liszttel és a pirospaprikával. Visszatesszük a tűzre és annyi vízzel öntjük fel ami ellepi a májat. Ízlés szerint sózzuk. Ha felforrt hozzáadjuk a 20 dkg zöldborsót és készre pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítés:


Andi konyhálya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Abbahagyhatatlan csirke
Abbahagyhatatlan csirke

1. A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. 2. A lisztbe belekeverjük a fűszereket (a pirospaprikát is, mert a lisztnek pirosnak kell lennie), a hagymát felkarikázzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kálmán
Aszalt szilvás csirkemell
Aszalt szilvás csirkemell

A csirkemell filét megmosom és vékony szeletekre vágom, ha meg van a szeleteket felgöngyölve belerakom az aszalt szilvát. A kis tekercseket kivajazott tepsibe helyezem fűszerezem...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kijevi csirkemell szelet
Kijevi csirkemell szelet

A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös borsós csirkeragu
Tejfölös borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk alisztet és folyamatosan kevergetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk