menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsós csirke máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zöldborsós csirkemáj
 
Hozzávalók :
- 1 kg csirkemáj,
- 2 fej vöröshagyma,  
- 2 gerezd fokhagyma,
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó,
- 2 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, majoránna
 
Elkészítés : A csirkemájat megtisztítása után vékony szeletekre szeljük. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemáj szeleteket és rövid idő alatt fehéredésig sütjük. Majorannával, borssal és aprított fokhagymával ízesítem. Ezután a tűzről levéve meghintem a 2 evőkanál liszttel és a pirospaprikával. Visszatesszük a tűzre és annyi vízzel öntjük fel ami ellepi a májat. Ízlés szerint sózzuk. Ha felforrt hozzáadjuk a 20 dkg zöldborsót és készre pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítés:


Andi konyhálya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ananászos-zöldséges rakott csirkemell
Ananászos-zöldséges rakott csirkemell

Kiolajozzuk a pléhet. Beletesszük a zöldség mixet, fűszerezzük. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, és ráhelyezzük a zöldség mixre. Fűszerezzük. A gombát, kukoricát, anan...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Töltött libanyak
Töltött libanyak

A bőrt a fej felőli részénél cérnával bevarrjuk. A tejben beáztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes-mustáros sült csirke szaftosan
Mézes-mustáros sült csirke szaftosan

A csirkét kifilézem, majd megtörlöm őket. Fogok egy tálat, amiben összekeverem az olajat, a mustárt és a mézet, valamint a fűszereket (csilit csak módjával). Beleforgatom a húst,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar TEJFÖLÖS CSIRKEPAPRIKÁS BOGRÁCSBAN
TEJFÖLÖS CSIRKEPAPRIKÁS BOGRÁCSBAN

1. Az egész csirkét részeire bontjuk. 2. A bográcsba olajat öntünk, amire ráöntjük a kockára aprított vöröshagymát. Megvárjuk, míg megüvegesedik, aztán rádobjuk a vékony csíkokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk