Zöldborsós csirkemáj
Hozzávalók :
- 1 kg csirkemáj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó,
- 2 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, majoránna
Elkészítés : A csirkemájat megtisztítása után vékony szeletekre szeljük. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemáj szeleteket és rövid idő alatt fehéredésig sütjük. Majorannával, borssal és aprított fokhagymával ízesítem. Ezután a tűzről levéve meghintem a 2 evőkanál liszttel és a pirospaprikával. Visszatesszük a tűzre és annyi vízzel öntjük fel ami ellepi a májat. Ízlés szerint sózzuk. Ha felforrt hozzáadjuk a 20 dkg zöldborsót és készre pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Andi konyhálya
Kiolajozzuk a pléhet. Beletesszük a zöldség mixet, fűszerezzük. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, és ráhelyezzük a zöldség mixre. Fűszerezzük. A gombát, kukoricát, anan...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA bőrt a fej felőli részénél cérnával bevarrjuk. A tejben beáztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét kifilézem, majd megtörlöm őket. Fogok egy tálat, amiben összekeverem az olajat, a mustárt és a mézet, valamint a fűszereket (csilit csak módjával). Beleforgatom a húst,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az egész csirkét részeire bontjuk. 2. A bográcsba olajat öntünk, amire ráöntjük a kockára aprított vöröshagymát. Megvárjuk, míg megüvegesedik, aztán rádobjuk a vékony csíkokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű