zzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej hagyma
fűszerpaprika
ételízesítő
őrölt bors
3 kanál lecsó
(vagy szezonban 1 nagyobb paprika és 1 db paradicsom)
olaj
só
A hagymát megtisztítom, és fél karikákra vágom. Kevés olajra dobom, picit megsózom, hogy könnyebben párolódjon. Rádobom a májat, átforgatom és hagyom kicsit pirulni. A májnak nagyon kevés idő kell, hamar elkészül. Vigyázzunk vele, mert ha sokáig főzzük, rágós lesz!Ha már el tudjuk vágni a fakanállal, akkor rátesszük a lecsót, átforgatjuk, és készen is van!
Nyáron először a lecsós alapot készítem el, arra teszem a friss csirkemájat, úgy pirítom.
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehús darabokat meghintem a sültcsirke fūszersóval. Olajjal vagy zsírral kikent jénai tálba vagy pecsenyesütõ tepsibe egymás mellé lerakom. A tejfölbe belekeverem a tojássár...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűHárom darab csirke felsőcomb bőrét leszedjük és egy serpenyőben kiolvasztjuk. A combokat egy evőkanál őrölt koriander maggal, egy mokkás kanál őrölt fahéjjal, három evőkanál nádcuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű