zzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej hagyma
fűszerpaprika
ételízesítő
őrölt bors
3 kanál lecsó
(vagy szezonban 1 nagyobb paprika és 1 db paradicsom)
olaj
só
A hagymát megtisztítom, és fél karikákra vágom. Kevés olajra dobom, picit megsózom, hogy könnyebben párolódjon. Rádobom a májat, átforgatom és hagyom kicsit pirulni. A májnak nagyon kevés idő kell, hamar elkészül. Vigyázzunk vele, mert ha sokáig főzzük, rágós lesz!Ha már el tudjuk vágni a fakanállal, akkor rátesszük a lecsót, átforgatjuk, és készen is van!
Nyáron először a lecsós alapot készítem el, arra teszem a friss csirkemájat, úgy pirítom.
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk fel és beleforgatjuk a szójaszószba. Meglocsoljuk olívaolajjal és beszórjuk frissen őrölt borssal és kínai ötfűszer keverékkel. 5-10 percig hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Ha megpirultak a csirkecsíkok, ráöntjük a szójaszószt, majd megszórjuk barna cukorral. Jól összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét tisztítsd meg, mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd jól sózd be. A puha vajat keverd össze az aprított petrezselyemmel, a citromlével, a pirospaprikával, egy gerez...
Elkészítési idő: 1:50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes