Tortilla: 200 g rozslisztet, 80 g fehér lisztet, egy kávés kanál sóval, 175 ml vízzel (langyos), 5 g sütőporral, 12 g kacsazsír
Gyros pác:
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál só
1 kk fűszerpaprika
4 gerezd fokhagyma
1 tk oregánó
1 tk rozmaring
édesítő
1 kk bors
fahéj
Összetevőket turmixoljuk és 1 órán át állni hagyjuk a csíkokra vágott husival majd zsíron sütjük. Csirkemell kb. 60 dkg.
Sok zöldséggel ( nálam lilakáposzta,uborka,répa, paradicsom, saláta)
Jól összedolgozzuk. 8 felé osztjuk, nagyon vékonyra nyújtjuk. Forró serpenyőben 20/20 mp alatt mindkét oldalát megsütjük. Mikor kész, egy tányérra alufoliát teszek, úgy hogy vissza tudjam hajtani. Serpenyőből mindjárt berakom az alufóliába. Így lehet majd tekerni és nem fog törni.
Öntet :
3 evőkanál rizspehelyre annyi forró vizet öntöttem, ami ellepi. Mehet bele csipet só, fokhagyma, kevés csípős paprika, bors. Amikor megpuhult a rizspehely, kis turmixolás (lehet hogy kell még rá kevés víz)
A maradék tortilla lapból remek reggelit lehet csinálni. Két tojásból omlett, szalonna, hagyma, zöldségek, ugyanúgy feltekerjük
A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A mindkét oldalán sóval meghintett húst fedeles jénai edénybe helyezzük. Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk és félig megsütjük. A karfiolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyabb csíkra vagy kockára vágjuk a húst (inas részeket leszedjük) Egy edényben ráöntjük az olajat, beleőröljük vagy rászórtuk a borsot, és hozzáadjuk a mustárt. Átkeverjük az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirke alaplé főzése 25 perc alatt elkészült, a csirkemell csontból és a combból. A csirkehusit kockákra vágom, a zöldséget aprítom. Hagymán és fokhagymán a csirkét kissé megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű