1 Csirkemell , só , bors, fokhagyma, olíva olaj
20 dkg húsos szalonna (császár, bacon)
vaj, vagy olíva olaj
3 fej vöröshagyma (nem nagy v. 1 nagy)
pirospaprika
60 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
só, bors, fokhagyma
30 dkg szeletelt füstölt sajt
6 dl tejföl
2 egész tojás
só, bors, mustár, cukor, fokhagyma
rizs
Csirkemell szeletekre vágva,( kb 6 szelet jön ki) + só + bors + fokhagyma + kis olíva olajjal leöntve 1 órát állni hagyni.
Ragu :
20 dkg húsos szalonnát aprítva + vajon megpirítjuk + vöröshagyma aprítva tovább pároljuk + pirospaprikával megszórjuk.
Mexikói zöldséget rátesszük + só,+bors+fokhagymával fűszerezzük, ha kell kevés vizet öntünk alá, amíg megpuhul.
Ezután zsírjára sütjük.
A csirkehús szeleteket kevés olajban nagy lángon megsütjük (nem pároljuk, nem adunk hozzá vizet ! )
Tepsit vagy jénai tálat kivajazunk, a húsokat belerakjuk, a mexikói ragu felét rárakjuk.
Sajtszeletekkel befedjük.
Szósz:
6 dl tejföl + 2 egész tojás + só+ bors+ pici mustár+ 1 k k cukor + fokhagyma összekeverjük , kóstoljuk, a sajtszeletekre öntjük.
50 percig 175 fokon sütjük.
Rizst főzünk ki a mexikói zöldség másik feléhez, ez a köret.
Előkészület lehetséges előző napon (kivéve a hús elősütése, és a szósz a tojás miatt ! )
Máz hozzávalóit összekeverni, beleforgatni alaposan a szárnyakat,, tepsibe önteni fél decinyi vizet, fél dl olajat,beletenni a husikat, 2 nagy fej vöröshagymát rákarikázni és aluf...
Elkészítési idő:A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételízesí...
Elkészítési idő: 1 óraA csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagy lyukú reszelőjén lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fo...
Elkészítési idő: 90 perc