menu

Családireceptkönyv.hu

Csirke Mexikói raguval


Írta:

Elk. idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 Csirkemell , só , bors, fokhagyma, olíva olaj

20 dkg húsos szalonna (császár, bacon)
vaj, vagy olíva olaj
3 fej vöröshagyma (nem nagy v. 1 nagy)
pirospaprika
60 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
só, bors, fokhagyma
30 dkg szeletelt füstölt sajt

6 dl tejföl
2 egész tojás
só, bors, mustár, cukor, fokhagyma
rizs

Elkészítés:


Csirkemell szeletekre vágva,( kb 6 szelet jön ki) + só + bors + fokhagyma + kis olíva olajjal leöntve 1 órát állni hagyni.
Ragu :
20 dkg húsos szalonnát aprítva + vajon megpirítjuk + vöröshagyma aprítva tovább pároljuk + pirospaprikával megszórjuk.
Mexikói zöldséget rátesszük + só,+bors+fokhagymával fűszerezzük, ha kell kevés vizet öntünk alá, amíg megpuhul.
Ezután zsírjára sütjük.

A csirkehús szeleteket kevés olajban nagy lángon megsütjük (nem pároljuk, nem adunk hozzá vizet ! )

Tepsit vagy jénai tálat kivajazunk, a húsokat belerakjuk, a mexikói ragu felét rárakjuk.
Sajtszeletekkel befedjük.

Szósz:
6 dl tejföl + 2 egész tojás + só+ bors+ pici mustár+ 1 k k cukor + fokhagyma összekeverjük , kóstoljuk, a sajtszeletekre öntjük.
50 percig 175 fokon sütjük.

Rizst főzünk ki a mexikói zöldség másik feléhez, ez a köret.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előkészület lehetséges előző napon (kivéve a hús elősütése, és a szósz a tojás miatt ! )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Gyors csirke tikka masala
Gyors csirke tikka masala

1. Előző este bepácoljuk a csirkét. A joghurthoz hozzákeverjük az olívaolajat, majd a fokhagymát és a fűszereket. Ebben pácoljuk a megtisztított, felkockázott csirkemellet, ha lehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi csirkemell csíkok
Bakonyi csirkemell csíkok

A húst jól megmosom, szárazra törlöm, felcsíkozom sózom borsozom. A gombát megtisztítom, vastagabb szeletekre vágom, a paprikát és a paradicsomot, összevágom. A hagymát és a szalon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarhonyás kacsazúza pörkölt
Tarhonyás kacsazúza pörkölt

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat, a paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Citromos fűszeres csirke
Citromos fűszeres csirke

A vajat, az apróra vágott rozmaringot, a citromhéjat, a fokhagymát és a citromlevet egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, ezt követőe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk