Családireceptkönyv.hu

Csirke Mexikói raguval


Írta:

Elk. idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 Csirkemell , só , bors, fokhagyma, olíva olaj

20 dkg húsos szalonna (császár, bacon)
vaj, vagy olíva olaj
3 fej vöröshagyma (nem nagy v. 1 nagy)
pirospaprika
60 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
só, bors, fokhagyma
30 dkg szeletelt füstölt sajt

6 dl tejföl
2 egész tojás
só, bors, mustár, cukor, fokhagyma
rizs

Elkészítés:


Csirkemell szeletekre vágva,( kb 6 szelet jön ki) + só + bors + fokhagyma + kis olíva olajjal leöntve 1 órát állni hagyni.
Ragu :
20 dkg húsos szalonnát aprítva + vajon megpirítjuk + vöröshagyma aprítva tovább pároljuk + pirospaprikával megszórjuk.
Mexikói zöldséget rátesszük + só,+bors+fokhagymával fűszerezzük, ha kell kevés vizet öntünk alá, amíg megpuhul.
Ezután zsírjára sütjük.

A csirkehús szeleteket kevés olajban nagy lángon megsütjük (nem pároljuk, nem adunk hozzá vizet ! )

Tepsit vagy jénai tálat kivajazunk, a húsokat belerakjuk, a mexikói ragu felét rárakjuk.
Sajtszeletekkel befedjük.

Szósz:
6 dl tejföl + 2 egész tojás + só+ bors+ pici mustár+ 1 k k cukor + fokhagyma összekeverjük , kóstoljuk, a sajtszeletekre öntjük.
50 percig 175 fokon sütjük.

Rizst főzünk ki a mexikói zöldség másik feléhez, ez a köret.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előkészület lehetséges előző napon (kivéve a hús elősütése, és a szósz a tojás miatt ! )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Pulykás quesadilla
Pulykás quesadilla

A darált húst és a zöldségeket a fűszerkeverékkel serpenyőben kis olajon megpirítjuk, összesütjük. A lilahaymát apróra vágva csak a legvégén keverjük el benne. A keverékből 1-1 ada...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Apaci
Gyömbéres,narancsos csirke
Gyömbéres,narancsos csirke

A pác alapanyagait összekeverjük. A húst felszeleteljük és beletesszük, majd lefedjük és 2-3 órán át hagyjuk pácolódni. Majd a húsokat kiszedjük, sózzuk és borsozzuk, kevés olajban...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilonka
Bacenes csirkemáj hagyma ágyon
Bacenes csirkemáj hagyma ágyon

A hagymát karikára vágjuk,(kb. fél centi vastagra) rá teszünk egy csirkemájat, picit sózzuk, borsozzuk, majorannát szórunk rá és egy szelet bacon-nal szorosan áttekerjük. Egy tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
PIZZÁS CSIRKEMELL CSÍKOK
PIZZÁS CSIRKEMELL CSÍKOK

Először is a csirkemellet csíkokra vágom Az újhagymát (zöldjével együtt) és a fokhagymát karikára Kevés olajon a csirkemellet fehérre sütöm, majd sózom, borsozom Utoljára hozzáado...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk