4 csirkecomb, félbevágva, alsó-felső
só
feketebors
4 gerezd fokhagyma
1 dl reszelt keménysajt, parmesan, vagy hasonló
4 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál oregano, szárított, morzsolt
1 teáskanál kakukkfű, szárított, morzsolt
1 dl vörösbor ecet
Melegítsd elő a sütőt 250 fokra, sózd és borsozd a csirkecombokat és tedd félre.
Egy turmixgépben aprítsd össze a fokhagymát, a kemény érlelt sajtot, 3 evőkanál olíva olajat, az oreganot és a kakukkfüvet, és tedd félte a krémesített fűszerkevereket.
Hevíts fel egy evőkanál olíva olajat lehetőleg öntöttvas serpenyőben, közepes hőfokra. Helyezd a csirkecombokat bőrükkel lefelé, és süsd aranybarnára, kb. 6-8 percig, majd fordítsd meg őket.
Egy kanállal kend rá a csirkecombokra a fűszerkrémet, és tedd serpenyőstől az egészet a sütőbe (persze nem fanyelű, vagy műanyagnyelű serpenyővel), és süsd 20-25 percig.
Vedd ki a serpenyőt a sütőből, szedd ki a csirkecombokat, öntsd hozzá az ecetet a serpenyőben maradt olajos szószhoz, jól keverd össze, és öntsd rá a tálban lévő csirkecombokra.
Tálald főtt, vagy sült krumplival, krokettel, rizzsel, vagy salátával, de még kenyérrel is finom egy nyári délután.
A húsokat megmostam, felszárítottam, hosszában elfeleztem. Az így kapott 4 húst egyenként a legvastagabb felétől kiindulva majdnem teljesen kettévágtam a vastagságát. Szétnyitottam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: 45 perc. Elkészítés menete: A csirkecombokat tisztítsd meg, majd mosd le őket alaposan. Szabadítsd meg a csontoktól mindegyiket. Ezután áztasd be őket tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd besózzuk. Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot a citromlével, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és gyömbérrel. E...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű