12 csirkeszárny
5 evőkanál ketchup
4 evőkanál méz
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál magos mustár
1 teáskanál szárított chili
só
bors
A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg. Ha szükséges, egy kés segítségével kapargasd le róluk a maradék szőrt vagy a tollat, a szárnyvégeket távolítsd el, sózd meg a húst. A páchoz egy zárható edényben keverd össze a mustárt, a ketchupot, a szójaszószt, add hozzá a chilit, a borsot, nyomd hozzá a fokhagymát. Jól forgasd meg a szószban a szárnyakat, zárd le, és legalább egy éjszakán keresztül hagyd a pácban.
Másnap a fűszeres húst rendezd vajjal kikent tepsibe. Fóliázd le, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Ellenőrizd többször, nehogy megégjen. A csirke körülbelül 40 perc alatt megpuhul. Akkor vedd le róla a fóliát, és süsd jó ropogósra még további tíz perc alatt.
A karfiolt, megtisztítjuk majd rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben körülbelül 10 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd félretesszük. A csirkemellet vékony szele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Közben a csirkemellet kockákra vágjuk. Az üvegesre pirított hagymákhoz adjuk a csirke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és kisütjük. Elkészítjük a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból és összeturmixoljuk. A palacsintákat megtöltjük a hússal, alul és...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesCsirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül állni hagyjuk. Tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított, kockár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű