8 db csirkecomb
4 szelet bacon
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
3 dkg füstölt szalonna
2 dl fehérbor (száraz)
2 dl tejföl
gomba
A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
A húsok alá öntjük a bort.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).
Mehet bele zöldbab, vagy gomba.
Steak burgonyával ,rizzsel tálalhatjuk.
Spagetti, vagy makaróni tésztával is lehet: egy nagy Jénai, aljába a tészta, rá a sok részeges pipi a szósszal, plusz a tetejére egy jó adag reszelt sajt, és mehet be a sütőbe.
Az egész csirkét, a szárnyas fűszer sóval, jól bedörzsölöm,és 1 órát hagyom piheni, hogy érlelődjön össze. Közbe a burgonyát hasábra vágom,hagymát nagyobb cikkekbe,paprikát vastaga...
Elkészítési idő: 100 min Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni úgy 10 percet. Közben felszeleteljük a paradicsomot és a mozzarellát. 2. A hússzeleteket egy s...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA combok bőre alá fektetni a szeletelt sajtot, majd a hús mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezni. Ezután a tepsibe egymásmellé helyezni, majd aláönteni a tejet. A vajat apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük, egy őzgerincformát vékonyan kikenünk zsírral. A megtisztított csirkét apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük és meghintjük sóval. A tejfölt simára keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű