menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás rakott csikemell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



• 80 dkg csirkemell
• só
• bors
• pirospaprika
• majoránna
• 1 kistejföl
• 5 tojás
• 3 evőkanál liszt
• petrezselyemzöld
• 5-6 fej gomba
• 20 dkg trappista sajt
• 10 dkg szalonna

Elkészítés:


1. A csirkemellet kockákra vágjuk, fűszerezzük sóval borssal és pirospaprikával. A gombát szeleteljük, fűszerezzük majoránnával, félretesszük, a 3 tojást megfőzzük, a tojásszeletővel szeleteljük.
2. A masszát 2 tojásból, 10 dkg reszelt sajtból lisztel, tejföllel összeállítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágva a masszához adjuk.
3. A szalonnát szeleteljük. A fűszerezett csikemellett, a gombát és a szalonnát a masszához keverjük. A főtt tojásszeleteket benyomkodjuk.
4. Vajazott tűzálló tálba öntjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük, addig amég a sajt rápírul.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen körettel tökéletes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás csirke diós rizzsel
Gombás csirke diós rizzsel

A szárított gombát beleszórom egy tálba, és annyi lobogó forró vizet öntök rá, hogy jó 5 centivel ellepje. 30 perc múlva, amikor már eléggé megszívta magát, leszűröm, és vékony csí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: lilia113
Csirkecombok tejszínes, krémsajtos zöldségekkel és b
Csirkecombok tejszínes, krémsajtos zöldségekkel és b

Elkészítés: A húsokat sózzuk borsozzuk, és a házi ételízesítővel ízesítjük Fedeles tepsibe vagy kacsasütőbe tesszük, mindegyik combra teszünk egy teáskanál puha zsírt. Lefedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pekingi kacsa újhagymával és palacsintával
Pekingi kacsa újhagymával és palacsintával

A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös oldalát vékonyan beirdaljuk ügyelve arra, hogy a húsba bele ne vágjunk. Elkészítjük a páclevet: egy tálban összekeverjük a szójaszószt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös borsós csirkeragu
Tejfölös borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk