Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Könnyed paprikás csirke


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kicsi csirkecomb (vagy 1 egész csirkemell,de vagy az egyik, vagy a másik), 2 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 dl tejföl, 1 evőkanál édes nemes piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt, ízlés szerint só.

Elkészítés:


Előkészítése: A combokról a bőrt lehúzom és eltávolítom, majd a forgóknál kettévágom. A húsdarabokat gyengén megsózom. A paprikát, paradicsomot megmosom, apróra vágom, a megtisztított hagymát ugyancsak felaprítom. A lisztre ráöntök fél dl vizet és a tejfölt, majd simára, csomómentesre keverem.

Elkészítése: Száraz, vastag aljú, felforrósított edényben a húsdarabok mindkét oldalát átpirítom, majd a húsra rászórom a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ráhintem a pirospaprikát meg a sót, és kissé átforgatom. Befedem, és kis lángon felforralom. Mire felforr, levet enged. Az edény fedelét nem szabad emelgetni, nehogy a leve elillanjon! Ha a hús megpuhult, beleöntöm a lisztes tejfölt, és kis lángon egy-két percig forralom. (Aki szereti a csípőset, tegyen bele egy hegyes erős paprikát is, vagy pedig a pirospaprikából válassza a csípős fajtát.) Juhtúrós galuskával tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: Villával nyomják a forró edény aljához a húsdarabokat! Ha megpirultak, maguktól felválnak az edény aljáról. Ne féljenek, nem ég oda! Ha a húst megfordították, máris önthetik hozzá a zöldségeket, hogy azonnal levet engedjenek.

Trükk: Ha kisebb darabokra vágják a fél combokat, gyorsabban elkészül az étel.

Megjegyzés: Az így elkészített paprikás csirkéből bátran ehetnek, nem hizlal! Miután egyetlen csepp zsiradékot sem adtak hozzá, nem lesz zsíros. (Persze minden húsban van valamennyi saját zsiradék, a csirkében is.) Víz híján az íze sokkal finomabb, a szaftja sűrűbb, mert a saját és a zöldségek levében párolódik meg.

Könnyed paprikás csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött csirkemell
Töltött csirkemell

Majonézt kevertem össze mustárral. Ezzel kentem meg a kikloppfolt, sózott borsozott csirkemell szeleteket. Erre került 1-1 szelet bacon. Sajtot reszeltem amibe friss petrezselymet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Töltött pulyka nyakbőr
Pulykamell - Töltött pulyka nyakbőr

1. A darált húst jól összekeverjük a zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a zsírral, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. 2. Beletöltjük a nyakbőrbe, beledugjuk a ti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkecomb savanyúkáposzta-ágyon sütve
Csirkecomb savanyúkáposzta-ágyon sütve

Először megpucoljuk, karikára vágjuk és sós vízben előfőzzük a krumplit, hogy később, a sütőben már ne kelljen hozzá alkalmazkodni. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy kiol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sonkás-zsályás pulykamell
Sonkás-zsályás pulykamell

Vékony, sózott pulykamellre (csak lapogatott) teszünk egy szelet sonkát és egy szál zsályát (fogpiszkálóval rögzítjük). Serpenyőben vajat olvasztunk (nem nagy hőfokon), majd a húst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk