4 kicsi csirkecomb (vagy 1 egész csirkemell,de vagy az egyik, vagy a másik), 2 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 dl tejföl, 1 evőkanál édes nemes piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt, ízlés szerint só.
Előkészítése: A combokról a bőrt lehúzom és eltávolítom, majd a forgóknál kettévágom. A húsdarabokat gyengén megsózom. A paprikát, paradicsomot megmosom, apróra vágom, a megtisztított hagymát ugyancsak felaprítom. A lisztre ráöntök fél dl vizet és a tejfölt, majd simára, csomómentesre keverem.
Elkészítése: Száraz, vastag aljú, felforrósított edényben a húsdarabok mindkét oldalát átpirítom, majd a húsra rászórom a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ráhintem a pirospaprikát meg a sót, és kissé átforgatom. Befedem, és kis lángon felforralom. Mire felforr, levet enged. Az edény fedelét nem szabad emelgetni, nehogy a leve elillanjon! Ha a hús megpuhult, beleöntöm a lisztes tejfölt, és kis lángon egy-két percig forralom. (Aki szereti a csípőset, tegyen bele egy hegyes erős paprikát is, vagy pedig a pirospaprikából válassza a csípős fajtát.) Juhtúrós galuskával tálalom.
Tipp: Villával nyomják a forró edény aljához a húsdarabokat! Ha megpirultak, maguktól felválnak az edény aljáról. Ne féljenek, nem ég oda! Ha a húst megfordították, máris önthetik hozzá a zöldségeket, hogy azonnal levet engedjenek.
Trükk: Ha kisebb darabokra vágják a fél combokat, gyorsabban elkészül az étel.
Megjegyzés: Az így elkészített paprikás csirkéből bátran ehetnek, nem hizlal! Miután egyetlen csepp zsiradékot sem adtak hozzá, nem lesz zsíros. (Persze minden húsban van valamennyi saját zsiradék, a csirkében is.) Víz híján az íze sokkal finomabb, a szaftja sűrűbb, mert a saját és a zöldségek levében párolódik meg.
A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és meghintjük egy kevés sóval, összeforgatjuk. A bundához a tojásokat először a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krumplit megpucolom, felkockázom megfőzöm. Ugyanis tovább fő a krumpli mint ahogy elkészül a resztelt máj. Az egyik hagymát apró kockára vágom,a másikat karikára vágom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, A csirkemájat, szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk.. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézAm luat un pui refrigerat (merge si congelat ) din comert , l-am spalat bine ,l-am condimentat cu 2 ling ulei ,sare ,piper ,boia dulce, usturoi praf jumatate de lamaie stoarsa (in...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű