4 kicsi csirkecomb (vagy 1 egész csirkemell,de vagy az egyik, vagy a másik), 2 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 dl tejföl, 1 evőkanál édes nemes piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt, ízlés szerint só.
Előkészítése: A combokról a bőrt lehúzom és eltávolítom, majd a forgóknál kettévágom. A húsdarabokat gyengén megsózom. A paprikát, paradicsomot megmosom, apróra vágom, a megtisztított hagymát ugyancsak felaprítom. A lisztre ráöntök fél dl vizet és a tejfölt, majd simára, csomómentesre keverem.
Elkészítése: Száraz, vastag aljú, felforrósított edényben a húsdarabok mindkét oldalát átpirítom, majd a húsra rászórom a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ráhintem a pirospaprikát meg a sót, és kissé átforgatom. Befedem, és kis lángon felforralom. Mire felforr, levet enged. Az edény fedelét nem szabad emelgetni, nehogy a leve elillanjon! Ha a hús megpuhult, beleöntöm a lisztes tejfölt, és kis lángon egy-két percig forralom. (Aki szereti a csípőset, tegyen bele egy hegyes erős paprikát is, vagy pedig a pirospaprikából válassza a csípős fajtát.) Juhtúrós galuskával tálalom.
Tipp: Villával nyomják a forró edény aljához a húsdarabokat! Ha megpirultak, maguktól felválnak az edény aljáról. Ne féljenek, nem ég oda! Ha a húst megfordították, máris önthetik hozzá a zöldségeket, hogy azonnal levet engedjenek.
Trükk: Ha kisebb darabokra vágják a fél combokat, gyorsabban elkészül az étel.
Megjegyzés: Az így elkészített paprikás csirkéből bátran ehetnek, nem hizlal! Miután egyetlen csepp zsiradékot sem adtak hozzá, nem lesz zsíros. (Persze minden húsban van valamennyi saját zsiradék, a csirkében is.) Víz híján az íze sokkal finomabb, a szaftja sűrűbb, mert a saját és a zöldségek levében párolódik meg.
A szalonnát, kevés víz és olaj hozzáadásával kisütjük, rátesszük a vöröshagymát, valamint a szintén apróra vágott paprikát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, pár percig ezze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúst megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy tálban beleöntjük a grillfűszert és annyi olajat, hogy szépen eltudjuk keverni a fűszer-keveréket.Majd belekeverjük a húst és félretesszük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűlőször a tésztát sós vízben félkeményre kifőzzük,vízzel leöblítjük és leszűrjük. A kaliforniai paprikát vékonyabbra szeljük,a paradicsomot is feldaraboljuk. Egy nagyobb lábasban a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felrakom a vizet a káposzta abárolásához, ki vágom a torzsáját, és belerakom enyhén sós vízbe, és levelekre szedve, a töltelék készítése közben,ki abárolom, majd megtiszt...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű